Je to ubohé!

Tak zareagoval Miloš Zeman na Sobotkovo zamítnutí jmenovat Karla Srpu do Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu. Přitom se oháněl tím, že Karel Srp byl v letech 1986 -1988 vězněn komunistickým režimem.

Dále připomněl jeho účast  na snídani s francouzským prezidentem Mitterandem a rozhodnutím Městského soudu v Praze, který rozhodl, na základě výpovědí zaměstnanců StB, kteří měli dosvědčit, že "nespolupracoval", že byl veden ve svazcích StB "neoprávněně". Osobně neznám případ, že by některý z bývalých zaměstnanců StB v jakýmkoliv procesu prohlásil, že dotyčný vědomě spolupracoval. Ale stačí si projít svazky týkající se jiných, a ejhle, jak nám ti nespolupracující pilně na ostatní donášeli.

Přesto náš prezident rezolutně prohlašuje: "Z uvedených důvodů odmítnutí konsignace předsedou vlády za ubohé." 

Protože, jak uvádí dál, by StB svého agenta nezavřela. Naštěstí historie nás poučuje, že komunisti zavírali nejen své agenty, ale dokonce i své generální tajemníky. Ty dokonce popravovali.

A aby si přihřál ještě svou polívčičku strefuje se do Kalouska za to, že v roce 1986 vstoupil do ČSL, která měla s komunisty kolaborovat. Přitom se zapomněl zmínit o svém členství v KSČ. Ale to bylo v jiné době. V době kdy byl pomýlený.

Problém je spíš v tom, že neomylný Miloš Zeman konečně narazil a nedaří se mu do funkce prosadit svého oblíbence. Ale myslím, že nemusí  smutnit. Na Hrad se mu podařilo své  oblíbence (či spíše finanční podporovatele) dostat bez problémů. A jsou tam i nadále, aniž by měli Bezpečnostní prověrku. A je tam i sám prezident, který byl několikrát soudem usvědčen jako lhář; a stále k  nám z Hradu nadále promlouvá svá moudrá slova o morálce. Další radost mu udělal jeho velký fanda, bývalý velitel tankového pluku, a finanční podporovatel v jeho volbách - Zdeněk Zbytek. Dostal od ruského prezidenta Putina nejvyšší ruský řád. 

Doufám, že to zahojí jeho bol nad ztrátou Srpovi funkce a v klidu své pracovny si pustí svou oblíbenou písničku, od svého oblíbeného zpěváka Karla Kryla: "Vrah o morálce káže..." 

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 27.1.2017 10:39 | karma článku: 27,90 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88