Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Současné politické uspořádání světa je značně nevyhovující, a to především z následujících důvodů: 1/6 lidstva neumí číst a psát, má hlad a značná část těchto lidí umírá neléčenými nemocemi nebo v nesmyslně vedených válkách. Velká většina těchto lidí nemá ani představu o tom, že to není spravedlivé, že kvalita jejich života by se měla zvýšit. Svět patří se vším všudy všem lidem rovným dílem. To by určitě mělo být napsáno v základní listině lidských práv a svobod. Bylo by samozřejmě nutné zakomponovat do toho principy zásluhovosti, pomoc potřebným, mechanizmy přerozdělování atd. Názor, že kvalitu státu určuje míra zdraví a vzdělání jeho občanů a všechny další ukazatele jeho kvality jsou druhotné, by měl mít platnost pro celý svět. Pokračování je v článku: PROGNÓZA BUDOUCNOSTI LIDSTVA: http://miloslav7.blogspot.cz/2013/12/prognoza-budoucnosti-lidstva.html K dané problematice se dále vztahují články: Jednotný výklad vědeckého a náboženského vnímání světa: http://miloslav7.blogspot.cz/2015/12/jednotny-vyklad-vedeckeho-nabozenskeho.html a GLOBÁLNÍ FINANČNÍ SYSTÉM: http://miloslav7.blogspot.cz/2016/08/globalni-financni-system.html

0 0
možnosti
Foto

Ještě ke Stalinovi a k tématu:

Na to, že Stalinovi vlastně nic jiného než pakt, nezbývalo, si počínal znamenitě. Pochopil, že ne on, ale Hitler pakt potřebuje, a tak si samozřejmě položil podmínky. Morální a čestné to samozřejmě nebylo, ale když jde o zájmy státu, tak jde morálka stranou. Stalin si vzal zpět to, co patřilo kdysi k Rusku, řada věcí byla navíc diktována taktikou. Besarábie - nástupní prostor k rumunským naftovým polím. Finsko - zde hranice vedla téměř u Leningradu. V podstatě totéž platilo u pobaltských států. Byla to v zásadě též imperialistická politika, navíc okořeněná bolševickým barbarstvím, nicméně že by zrovna Britové či Francouzi měli právo někomu číst levity? Rusové nikdy neposlali dělové čluny k jinému velkému státu s tím, že jej tak dlouho ostřelovali, až nakonec vláda poraženého státu povolila imperialistům volný prodej opia po celé své zemi (jde o známé opiové války Britů s

Čínou). Ze země plynuly velké zisky Britům a Číňané byli jako národ devastováni. Nu, a co říci posledním agresorským výpadům našich demokratů? Srbsko, Irák, Libye či Sýrie. Tyhle události nikdo nepostřehl?

2 2
možnosti
Foto

Kapitalismus, neboli hanlivé označení pro tržní hospodářství existuje od doby co člověk provedl první směnu. Je zde stále od pravěku do současné doby a bude tu stále do skonání věků, protože odpovídá lidské přirozenosti.

1 0
možnosti

J82o50s66e91f 32N93i88k40l

23. 8. 2016 18:01

..."Podle V.I.Lenina je imperialismus poslední fází kapitalismu, kterou charakterizuje vláda monopolů a krizemi a válkami doprovázené dělení světa a jeho bohatství." ...cituji z vašeho článku...ano, nacházíme se stále v této fázi!!

1 1
možnosti

Jenomže Lenin a jeho poskoci to dotáhli ještě dál. Měli monopol na všechno. Dokonce i na lidský život.8-o

2 0
možnosti

Podle V.I.Lenina je imperialismus poslední fází kapitalismu, kterou charakterizuje vláda monopolů a krizemi a válkami doprovázené dělení světa a jeho bohatství. Dnes se ukazuje že měl PRAVDU

1 0
možnosti

Jak to víte, že je to poslední fáze kapitalismu? :-)

2 0
možnosti

J18a76n 64R42á30ž

23. 8. 2016 17:37

Znáte velmoc, která by neměla typicky imperiální chování? I Čína se mezi takové zařadila a buduje v Africe už nejenom hospodářské základy, ale podle zprávy z dneška i vojenské. Je to prostě pro velmoce naprosto charakteristické, a zcela přirozené chování. Čemu se divit?

0 0
možnosti

To byste mohl rovnou obhajovat Hitlera. Problém Ruska je, že se staví do role spasitele. Navíc Katyň je neobhajitelná ani tou vaší "teorií přirozené agrese". Jo a srovnávat expanzivní válku šířením vlivu obchodem je trochu demagogie.

2 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

6 1
možnosti

Podle britských a francouzských diplomatů na straně SSSR nebyla ochota dohodnout se. Požadavky bolševiků byly nepřijatelné. Takže to vypadalo, že komunisté hrají na čas, aby získali lepší podmínky pro dohodu s nacisty.

Že SSSR bylo jen bolševické Rusko je neoddiskutovatelný fakt. Všechny ruské gubernie, které se po pádu cara snažili osamostatnit byly ruskou bolševickou armádou napadeny a násilně včleněny nejdříve do bolševického Ruska, které se později transformovalo na SSSR. Dokonce i státy, kterým se podařilo uniknout. Litva, Lotyško, Estonsko byly nakonec bolševiky přičleněny zpět k Ruské říši.

Nikdo se nemohl divit, že pak nacisty obyvatelé těchto zemí vítali jako osvoboditele, byť probuzení ze sna bylo ve stylu z deště pod okap.

Ono se také často mluví, že SSSR nebyl spolutvůrcem II světové války, jen proto, že Polsko napadl o dva týdny později, ale už se neříká, že od počátku mělo nacistické Německo plnou součinnost ze strany SSSR a německé bombardéry byly naváděny na cíle z Minsku. Atd. atd

8 0
možnosti
Foto

Z Minska, no to hezké?

0 3
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,66
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik