Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jestli se někdo ptá, proč to tak bylo, tak okupace 1968.

Do té doby spousta lidí šla ke komunistům s přesvědčení.

V normalizaci 1969 až do roku 75 - 80, pokud někdo ke komunistům šel, tak to byl tvrdý kariérista ochotný kvůli kariéře ostatní i potopit.

Po roce 1980 komunistům svitlo, že takovým tempem to v republice zkrachuje, protože odborníci obvykle museli být zároveň i komunisty a že ty stovky tisíc odborníků, kteří s okupací veřejně nesouhlasili a které kvůli tomu v rocě 1969 poslali na nejnižší pozice v zastrčených kancelářích a skladech a se zaraženým postupem, nestihnou nahradit.

Tak prostě museli rezignovat a přijímat i kariéristy i neaktivní disidenty a podobné lidi.

1 0
možnosti
Foto

Vidění ,,všeho" toliko prizmatem r. 68 je příliš zjednodušené a mnohdy až zavádějící. Jde toliko o vytržení z kontinuty druhé poloviny XX. století, navíc se promítající až do současnosti;-)

1 0
možnosti
Foto

,,Jak komunsté lovili v 80. letech své dušičky"

I tak jak píšete. Zdaleka ne u každého se chytali. ,,Něco" o tom vím;-DA co se kterého období týká, to také. V šedesátých letech to až tak nebylo. Jednak byl zájem o lidi, kteří něco uměli a znali. Tam se na partajnictví tak nebazírovalo. I tzv. ,,obrození" jim ovšem některé naivky pomáhalo získat. V sedmdesátých letech byla značná snaha o doplnění, ovšem s tvrdým kádrováním. Navíc mnozí z těch, kteří v srpnu v osmašedesátem s legitimací praštili, si začalo sypat popel na hlavu a ,,jaksi" se opět ,,reaktivovali". V osmdesátých letech se zase více hledělo na to, co kdo umí, než na partaj. příslušnost. Zas byli v praxi potřeba ti, kteří něco uměli a znali. Čili, nic z toho nejde brát paušálně a jako ,,standard". Navíc během osmdesátých let bylo již mnohým jasné, že systém jde ,,do kelu". Začaly být ,,jiné" priority, které ,,vyvrcholily" tzv. sametem, na což byly již dávno připravovány kádry. Např., m.j. i ty, o kterých se zmińujete, TZV. OPOZICE NEVYJÍMAJE;-)

1 0
možnosti

S vasim realismem se da dojit nejdale. Byt zakopavaje 'o klacky' z rukou ruznych jinych.

1 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

A připočtěte si k tomu ty restituenty, tedy bývalé živnostníky, z nichž se stali dělníci. kteří svým vstupem do strany a Lidových milicí vylepšovali sociální složení dle Vámi uvedené celostátní zásady. A děkujte bohu, že tomu tak bylo, protože díky tomu Velká listopadová revoluce proběhla tak sametově.

2 4
možnosti

Spolecnost a doba, cesta cloveka v ni neni az tak OBECNE primocara ci cerna nebo bila, jak jste obcas psal. Vic neni co dodavat.

1 0
možnosti

Jo, jo - dneska zase pro získání kariérního místa, nebo vůbec nějakého místa (závisí na regionu) vstupují lidé tu do ODS, tu do ČSSD,jindy do TOP09,nebo se tváří, že spasí zem v dresu Andreje Babiše. Záleží, jak vychází prognózy volebních úspěchů té které strany. Strana se postará.

2 0
možnosti

Ale k tomu nedostanete byt, ten si můžete sehnat hned na trhu. Karieristi byli a budou. S tím je nutné počítat.;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,72
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik