Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, těch 50000 za rekvaifikaci, jak píšete. ono záleží na druhu rekvalifikace a její délce.

0 0
možnosti
VS

No, ty obory co nám chybí, jsou právě ony.

1 0
možnosti
MK

Rád čtu Vaše blogy a většinou s Vámi souhlasím. Dnes si však dovolím oponovat.

Průmyslová zóna je oblast, do které je soustředěn průmysl a výroba. Jejím protipólem je pak obytná zóna, určená primárně k bydlení. Toto oddělení považuji za prospěšné (jakož i oddělení dalších zón - obchodních, rekreačních apod.). Kdyby průmyslové zóny neexistovaly, pak by byly průmyslové podniky vtroušené do ostatních zón a snižovaly by jejich kvalitu. Hlukem, nepříliš libou vůní, zvýšenou dopravou, znečištěním apod.

Každý typ činnosti má zkrátka jiný charakter a proto rozdělení do zón považuji za rozumné.

2 1
možnosti
VS

Ano, ale proč tím zabírat zemědělskou půdu, když máme oblasti, kde jsou ohromné areály nevyužívaných továren. Není lepší je zbourat a postavit nové?! Zemědělskou půdu vám nikdo nenahradí.[>-]

1 0
možnosti
LV

L41i42b56o47r 63V64a29n10ě54k

18. 10. 2016 13:19

Dobrý den, rád čtu Vaše blogy, obvykle mají zajímavý obsah opřený o logicky znějící argumentaci.

V dnešním blogu mi ovšem chybí jakákoliv fakta, čísla o tom co tvrdíte.

Protože moje firma prodává tzv. píchačky, tak jsem často ve styku s majiteli českých firem, často také cestuji a firmy nevštěvuji - a můj dojem je přesně opačný.

Velké množství českých firem prodává do vyspělých zemí vlastní produkty s vlastním know-how a vysokou přidanou hodnotou.

I firmy - subdodavatelé autoprůmyslu - ač se zahraničními vlastníky - dnes již mají v tuzemsku lokální výzkum, vývoj, konstrukci a některé patří celosvětově ke špičce. Např. autoreflektory, kabelové svazky, auto-elektronika.

Jiné pak v oblasti elektronových mikroskopů, nanotechnologií...

1 0
možnosti
VS

Ano, jsou i takové firmy. Pokud jde o zahraniční firmy a jejich výzkumy - je to pro ně výhodné, protože i ve výzkumu jsou nižší platy než v jejich domovinách. Ale zisky z toho opět mají oni a ne české firmy. Zkuste si spočítat kolik českých firem dostalo takové pobídky jako ty co se stěhují do průmyslových zón.[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik