Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Pokud jde o tu Spolanu, měl ji v té době na starosti Mertlík, předsedou vlády byl nynější Babišův velký kámoš Zeman. Možná by jste se měl s touto otázkou obrátit tam.

0 0
možnosti
VS

A oni nebyli členy ČSSD?!

0 0
možnosti
Foto

Babiš syn prominentních komunistických rodičů absolvoval gymnázium CollegeRousseau. Po návratu vystudoval VŠE vBratislavě. Počátkem 80. let nastoupil do podniku zahraničního obchoduPetrimex, který byl monopolním dovozcem ropných a chemických produktů do bývaléSlovenské socialistické republiky. Z referentské pozice postoupil v roce 1985na funkci zástupce podniku v Maroku. Zde zastupoval v roce 1990 již 12slovenských firem. Od počátku působení v Maroku pracoval pod kontrolou sovětskéKGB, která usilovala v severní Africe o větší vlivovou agenturu. Toto všeprobíhalo pod krytím Správy kontrarozvědky Bratislava, kde byl Babiš nejprvezískán k operativní spolupráci jako tajný spolupracovník, později jako agentpod krycím jménem „BUREŠ“ a spisovou značkou 25085.

6 0
možnosti
Foto

V roce1994 Babiš opustil Slovensko a přestěhoval se do ČR. K tomu Babiš veřejnědeklaroval, že se stěhuje „prakticky bez peněz“. V ČR údajně z pověřeníspolečnosti PETRIMEX založil společnost AGROFERT a.s. Původně se jednalo ospolečnost s ručením omezeným, která byla po dohodě Babiše a Rakickéhozapsána do českého obchodního rejstříku bezprostředně po rozpadu federálního Československa.V roce 1995 vstoupila O.F.I. Ost Finanz und Investment AG( záhadná společnost založenave Švýcarsku ) do AGROFERTU a navýšila základní jmění. PETRIMEX se ze zdánlivěnepochopitelných důvodů tohoto navyšování nezúčastnil a ztratil vAGROFERTU, do jehož rozjezdu investoval stovky milionů Kč majoritní podíl. Vedls Babišem soud, který Petrimex nepochopitelně prohrál, nevyužil možnostodvolání a AGROFERTU předal mu většinu své obchodní klientely.Tuto strategii nepřátelského převzetí pak Babiš v budoucnu několikrát opakoval.

4 0
možnosti
MV

vase otazka: jak se to vsechno mohlo stat za vlady CSSD? je zasadni

ale nemuzeme ji ocekavat prave od tech, kteri vladli

a, stejne jako Vy, ani ja nedam ani cssd, ani ano - znemoznuji se obe ty strany den po dni vic a vic

0 0
možnosti
JR

J15a79n 25R33á50ž

28. 4. 2017 13:30

Vidím to tak, že Sobotka svými kroky šetří Babišovi peníz za volební kampaň. Ani tisíc bilboardů by nepřineslo tolik kladných bodů Babišovi než to, když mu Sobotka vyhrožuje, že jej vyhodí z vlády.

Sobotka se projevuje jako zbabělec, který má obrovský strach z toho, že by po prvé v životě musel dělat něco pozitivního, za co by nu byl ochoten někdo zaplatit. Tak prská a kouše kolem sebe, jako potkan zahnaný do kouta. Místo toho, aby poukazoval na to, že tato vláda není zdaleka tak špatná, jako byly mnohé předchozí, a vyzdvihl zásluhu svou a ministrů vlády ČSSD na dobrých výsledcích vlády, kope zákeřně do nejviditelnějšího člena této vlády, který by se odrovnal sám vykrucováním, jak to s jeho penězi bylo. To může dělat jen naprostý pitomec.

3 6
možnosti
Foto

Tahle vláda je jedna z nejhorší vlád, kterou jsme měli. Rozhazuje peníze plnými hrstmi, neivestuje, když je v Evropě ekonomika na vzestupu. Babiš si hrabě státní a dotace z EU pro své firmy.

3 1
možnosti
Foto

Souhlas s článkem i s rozpaky nad poslední otázkou.R^

3 0
možnosti
JR

J46a33n 56R64á51ž

28. 4. 2017 13:40

Ta otázka "koho volit" trápí jistě statisíce voličů. Důkazem mizérie české politiky je, že žádná "klasická" politická strana nebyla schopna v posledních letech vygenerovat silnou, charismatickou osobnost, která by mohla Babišovi konkurovat. Je to smutné a zároveň i děsivé, když největší charisma mají Babiš a Čunek, neb Kalousek je už za zenitem.

4 0
možnosti

Sociální demokraty hodnotíte trefně! Situaci Andreje Babiše už méně! Zjevně netušíte souvislosti s prací Babiše a estébáckým vytěžování všech těchto zaměstnanců. Většina smýšlí stejně!

A koho volit? To je těžká otázka! Zvolen bude Andrej Babiš se svým ANO a možná ani nebude potřebovat do party žádnou druhou stranu. Za to mohou nenasytní politici ODS, TOP 09 a ČSSD.

Pokud neoceníme KDU-ČSL s vedením Pavla Bělobrádka v riskantní koalici se STAN Petra Gazdíka, aby dostali alespoň 15% hlasů, budou druzí komunisté!

:-)

5 1
možnosti
JS

V sprnu 1968 bylo Babišovi necelých 14 let, myslíte si, že ho v tomto věku vzali do KSČ ? Nepiště nesmysly.

5 2
možnosti
Foto

J45i68ř56í 38F87e71i91x

28. 4. 2017 13:06

Nepíše, po roce1968 mohl vstoupit do KSČ třeba v roce 1978, to už mu bylo více...:-)

3 1
možnosti
MS

Souhlas. R^ Jinak já už jsem rozhodnutý - i přes různé výhrady je pro mne nejmenším zlem koalice KDU-ČSL+STAN. Pokud se jí podaří překonat hranici 10%, může být zajímavým hráčem v povolebním vyjednávání a stane-li se součástí vládní koalice, nepřipustí, aby se do vlády dostali komunisté.

1 4
možnosti

Máte pravdu, ale většina Čechů si libuje jen v nadávkách na lidovce. A to je veliké riziko pro Česko!

0 0
možnosti
Foto

V minulosti měla problémy s prokázáním výše majetku (co si mohli a nemohli vydělat a pořídit, nejčastěji šlo o jejich byty) - politiků celá řada. Vedle Bohuslava Sobotky se zneužitím poslaneckých náhrad, se jednalo třeba o Miroslava Kalouska a již zesnulého Stanislava Grosse. ;-(

3 0
možnosti
RK

Je to přesně tak, jak píšete, ještě bych připoměl oddlužení bank ve stovkách miliard, konsolidační banku atd. Jedno přísloví říká, "kdo se stále směje a neví čemu, podobá se při..lému". O Sobotkovi jsem už naplno přesvědčen, že on se "nepodobá", on JE!! To, co předvádí, postrádá zdravý rozum. Proč Babiše takto "negriloval", než s ním vlezl do vlády? A už vůbec si asi neuvědomuje, že lepší předvolební reklamu snad Babišovi ani nemohl vymyslet. Ale koho volit? Osobně si myslím, že dokud politici nebudou mít

(bohužel) strach ze svých voličů, tak se vůbec nic nezmění.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS