Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jde o tu Spolanu, měl ji v té době na starosti Mertlík, předsedou vlády byl nynější Babišův velký kámoš Zeman. Možná by jste se měl s touto otázkou obrátit tam.

0 0
možnosti

A oni nebyli členy ČSSD?!

0 0
možnosti
Foto

Co já vím, tak celá akce s Lovochemii probíhala následujícím způsobem. V roce 1995 získala v rámci veřejné soutěže 51 % LOVOCHEMIEspolečnost PROFERTA, kterou Babiš vlastnil spolu s německou společností BAGS.PROFERTA si na nákup 51 % akcií společnosti LOVOCHEMIE půjčila 500 mil. Kč odIPB, Vroce 1998 uplatnil Babiš následující trik. S pomocí státního podniku UNIPETROL,kam instaloval do vedení svého spojence Pavla Švarce, založil společnostAGROBOHEMIE, která navýšením základního jmění o 250 mil. Kč získala vLOVOCHEMII majoritu. PROFERTA se dostala do pozice minoritního akcionáře aspolečnost BAGS vypadla ze hry. Tuto strategii realizoval Babiš, který byl současněpředsedou představenstva LOVOCHEMIE, AGROBOHEMIE i PROFERTY. Z titulu svéfunkce poslal společnost PROFERTA do likvidace s dluhem 500 mil. Kč u IPB.Prostředky na navýšení jmění měla poskytnout společnost OFI.

1 0
možnosti
Foto

Společnost BAGS podala trestní oznámení a policie zahájilavyšetřování. Podle tehdejšího stanoviska státního zastupitelství se jednalominimálně o trestný čin zneužití informací v obchodním styku. Policie stíhánízastavila a věc odložila, státní zastupitelství v Ústí nad Labem (státnízástupkyně Lenka Bradáčová) podalo stížnost a věc se vrátila zpět k došetření.Mezitím byl dluh PROFERTY převeden ze zkrachovalé IPB na ČSOB, která podala naPROFERTU trestní oznámení pro podvod. PROFERTA totiž ručila za úvěr svýmpodílem v LOVOCHEMII, ale když ztratila majoritu, stala se záruka bezcennou.Jedná se o úmyslný trestný čin s jednoznačným viníkem. Věc nejdříve šetřilo oddělení vyšetřování Litoměřice, které věc několikrát odložilo, pak byl spis odebrán státní zástupkyni Bradáčové a byl postoupen Služběkriminální policie a vyšetřování Správy hl. města Prahy. Podle dostupnýchinformací zde policejní orgán koncem roku 2002 opět rozhodl o odložení věcipodle § 159 odst. 1 tr. řádu (s ohledem na proběhlou novelu trestního řádu),tedy znovu tak, že se nejedná o trestný čin.

1 0
možnosti

Tedy klobouk dolů před vašimi znalostmi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik