Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

No dobře, ale tohle všechno už dávno vím - ještě chvíli studujte, ať se dozvíme něco nového. Bůh=Nevsvětlitelno. Bůh ́= to, na co naše mozky nestačí. Bůh stvořil svět za sedm dní - už toto tvrzení je takové typicky lidské - napsal někdo, kdo nic nevěděl.

0 0
možnosti
LV

Pane Libeňský velice rád bych vás na něco upozornil co říká Bible. Genesis 1. Říká: Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Tečka. On nežije v časoprostoru a čas nebyl ještě dán. Jak dlouho to vzalo nám neřekl. Podle našeho měření,milióny a milióny let. 2. Jak vypadala země po stvoření? Země PAK byla nesličná a pustá, a tma byla nad propastí, a Duch Boží vznášel se nad vodami.

Teprve teď ni začíná pracovat pro naše žití. Bible praví, že jeden den u Boha je tisíc let a tisíc let jeden den. Proč to vzalo šest tisíc let to nám neřekl. Sedmý den odpočinul. Všiměte si, že čas byl dán až ve verši 14. Mějte se hezky.

0 0
možnosti
MS

Pakliže ďábel stvořil Boha, vyvstává otázka, kdo stvořil ďábla. A jsme tam, kde jsme byli. :-)

2 0
možnosti
JL

možná se střídají v nekonečném kolečku

1 0
možnosti
LV

Bůh stvořil čas a jeho první moment, a v tomto počátku stvořil nebe, tedy prostor, a zemi, tedy hmotu. Bůh nepočal tvořit v čase, v určitém časovém momentu, protože Sám čas stvořil společně s ostatním stvořením. Před tím než začal tvořit, čas nebyl. Proto všechna příslovce času jako před, potom, někdy, kdy, zatím atd. pro Boha neexistují. My si bez nich nic představit neumíme, protože v čase se měří všechny změny kterému zapříčiněné stvoření mající počátek podléhají. Bůh je však nezapříčiněn, bez počátku, a absolutně neměnný, proto nežije v čase. Kdyby v čase žil, byl by stvořen, podléhal by změnám, ale to je nutný nesmysl. Proto otázka kdo stvořil Boha je v podstatě nepochopení Boží neomezené dokonalosti, jeho hrůzu nahánějící svatosti, a strhávání Jej na úroveň časoprostorového stvoření. Mohl byste se dále ptát," A ten co stvořil Boha, kdo jeho stvořil atd. A dostanete se do nekonečného žebříčku, který nikdy nebude mít konec. Je něco větší než nekonečno? Můžete ohraničit nekonečno?

Všemohouctnost Boha se medá limitovat, zrovna tak jako vesmír. Co drží naší zem ve vesmíru? Kde vzal Bůh materiál na stvoření vesmíru a naší zem? Kde je konec?

1 0
možnosti
MS

Závidím vám vaši jistotu. To musí být pohoda, mít ve všem tak jasno. :-)

2 0
možnosti
MB

Ďábel nemůže být na počátku všeho - pak to logiku dává ! Já jsem ještě neviděl žádného vladaře, státníka, nebo vůdce, který by předstoupil s programem zla ! p. Válek říká, že ďábel ničí ... !? Jak to, ? z novodobí - A.Hitler konal dobro pro Němce, V.Stalin pro celý svět, komunisté v ČSSR přece nic neničili, naopak 41 let budovali blaho ! Všichni byli zbožňováni ! ... Vesmír je, pravda, nekonečný. S bohem, je to ovšem jasné ! Stal se jím onen lenošný lovec , v jeskyni mamutů ! Ráno se mu nechtělo vstávat, lov je nebezpečný a venku je zima ! Mumlal , že měl sen a různé vidy. Přestal pracovat, přes šamana se propracoval na velekněze a nakonec se stal ideologem. Mamut je nebezpečný - hlásání dobra je šolichem dobrým. Je to takové boží zboží ! ... :-)

0 0
možnosti
JL

Ďábel nemohl stvořit svět, protože by byl svět neustálým beznadějným utrpením, a to není - už to, že všechno živé umírá, je projev laskavosti. takže s ďáblem jděte k čertu. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že by se se závěry zjevně nekompetentního autora dalo s úspěchem polemizovat. Ďábel nic netvoří, pouze ničí.Rv

0 0
možnosti
VS

Jak to víte? Vy jste ho viděl?:-)

2 0
možnosti
Foto

Článek byl přerušen v nejlepším. Těším se na pointu....!

0 0
možnosti
VS
PK

nej je mít svou víru a boha do toho netahat....:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik