Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A o čem si myslíte, že ten kapitalismus je?

Že někdo se bude Vás nebo někoho jiného ptát, co na to nebo co tomu říkáte a nebo jestli může to nebo ono, ....???

Babiš je čistý produkt polistopadového vývoje, který si tento národ s velkou pompou odcinkal na náměstích, tak čemu se teď všichni divíte - máme tady kapitalismus, možná ještě tvrdší než na samotném kapitalistickém západě .... .

Doposud nám vládli ti, kteří jen brali. Teď nám asi budou vládnout ti, kteří díky jejich zkorumpovanosti vydělali a nahromadili majetky (jednoduše je zkorumpovali).

O tom, co je morální a nemorální můžete za daných podmínek a okolností už jen polemizovat, filosofovat, a to je tak asi všechno.

:-)

0 0
možnosti

ODS a ČSSD jsou životné? Nebo alespoň jedna z nich.

0 0
možnosti
Foto

R^R^Máte tam hodně nepřesností . Třeba Spolana Neratovice patříla Unipetrolu Za druhé ODS neměla s Babišem co do činění. Babiš sponzoroval ČSSD, které poskytl kolem milionů korun. Zejména ČSSD a Zeman a Gross šli na ruku Babišovi. V roce 2011 Zemanova vláda přiklepla Babišovi (Agrofertu) Unipetrol, byť za něj Babiš nabídl o tři miliardy méně než britský uchazeč Rotch Energy. Babiš za Unipetrol nezaplatil a za rok jej státu „vrátil.“ Přesto jej další vláda – tentokrát Grossova – skandálně pustila do nové privatizace Unipetrolu." V roce 2004 Špidlova vláda přiklepla prodej chemického koncernu Unipetrol za téměř 15 miliard polské firmě PKN Orlen. V pozadí prodeje stál ale Andrej Babiš s firmou Agrofert. Při druhé privatizaci se totiž PKN Orlen dohodl s Babišem, že mu za pomoc v případě vítězství prodá z Unipetrolu podíl. Tento slib ale Orlen nedodržel a Babiš později vysoudil 2,7 miliardy odškodného od Orlenu. Polská policie zjistila, že důvodem spojení Orlenu s Babišem byly jeho kontakty na Stanislava Grosse. Vláda nikdy nevysvětlila, proč vyřadila ze soutěže konkurenty Orlenu, kteří nabízeli až o 4 miliardy víc. Podle svědectví vysokého polského státního úředníka byla při prodeji na obou stranách hranice rozdána miliarda korun na úplatcích. Tehdy to ČSSD nešetřila a zametla to pod koberec.

2 0
možnosti

Sám Babiš v tajné nahrávce přiznává, že podporoval ODS. A nepíšu nic od kauze Unipetrolu. Ale čistě o Agrofertu kterému skutečně patřila Spolana. Doporučuji zhlédnout některé reportáže Reportéři ČT. A to že stát ve většině státních podniků ztratil nadpoloviční většinu a pak se musel prodávat pod cenou je vinou ODS a nikoho jiného. ČSSD to jen dorazila.:-)

1 0
možnosti
Foto

Pomud příjmu premisu, že je Babiš nepoctivec, co se přišel ještě více, než je, napakovat do politiky, tak se dá ten výrok o stvoření ČSSD a ODS vyložit i tak, že mu ukázali, jak se dají, díky účasti ve vládě, nakrást miliardy.

1 0
možnosti
Foto

...a on šel do politiky s heslem, že to napraví......:-/:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,66
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik