Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Morální nárok samozřejmě máme, ale buďme realisté, z Ruska nic nedostaneme. Stejně tak je tomu i s Německem.

1 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

1 0
možnosti

Realita je taková, že nám Sovětský svaz po r. 1989 dlužil velké miliardy hlavně za dodané stroje a zařízení na základě dvoustranných smluv. Neměl se k splácení. Tak jim to tehdejší předseda vlády odpustil. Ten předseda vlády se tehdy jmenoval Miloš Zeman. Zdůvodňoval to tím, že Rusové to nemají jak splatit. Hned další předseda vlády Topolánek tam pak jel, poněvadž Rusko v zimě nedodávalo dohodnuté množství plynu. Podařilo se mu dojednat zvýšení dodávek plynu. Ukázalo se, že Rusové mají komoditu, kterou nám to mohli splatit. Důvod, proč jim to tehdy Zeman odpustil byl tedy jiný.

9 0
možnosti

P42e31t65r 50B74u26r89i60a90n

22. 9. 2017 15:54

Řekl bych, že dluh SSSR naše vláda prodala hluboko pod cenou nějaké agentuře, která se pokoušela vymoci alespoň něco. Problém ruského dluhu však spočíval také v tom, že se naprosto rozpadl ruský trh a nástupnické firmy odmítaly platit dluhy za bývalý socialistický stát (podniky patřily dříve státu).

2 0
možnosti

P54e20t41r 22B77u76r42i95a33n

22. 9. 2017 14:45

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

No ono SSSR nemohlo za okupaci z roku 1968 nic platit, protože mělou holou zadnici. Aby mělo, kde ubytovat svou stahovanou armádu muselo jim finančně pomoct Německo a USA.

3 0
možnosti

Tož může.

Ale měli bychom začít s reparacemi od Německa. Pěkně popořadě.

1 1
možnosti
Foto

Reparace ? Raději ne. To by se Česko nedoplatilo Rv

0 5
možnosti
Foto

K takovému požadavku bych se s chutí připojil. :-)

0 0
možnosti
Foto

To, co můžeme je požadovat reperace od Ruska a to je tak vše. Sověti, neboli Rusové nikdy nic neplatí. Po odchodu od nás nezaplatili za ukradené zlato v našich bankách, odvezené strojní zařízení z továren do Ruska, za znáslnění našich, žen, za loupeže, krádeže, vraždy.

7 0
možnosti

jo taky Švédové by nám mohli vrátit naloupené cennosti a zaplatit reparace za jejich působení u nás ve středověku... taky Rakousko by něco mohlo pustit za několikasetletou porobu... a s Anglií a Francií jsme měli před válkou smlouvy a oni nás prodali... taky by něco mohli pustit do naší kasy... a nejlepší ze vseho, by bylo vystěhovat potomky bílých kolonizatoru z Ameriky.... čest praci a rukám klid...

0 2
možnosti

Hádejet proč je tam otazník, a na co blog reaguje. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS