Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZN

V rámci minulých voleb jsme měli referendum zda postavit spalovnu či ne. Kampaň před tímto referendem byla vedena spíše jednostranně. Protože mě to zaujalo, začala jsem se zajímat o celkové dopady obou variant. Jela jsem se dokonce na jednu spalovnu do Rakouska podívat. Abych se správně rozhodla. Kolik lidí to asi udělalo? Nevěřím, že všichni jsou vzdělaní a řádně poučení. U referenda jsem dostala formuláře, kde bylo pět otázek. Ač jsem se snažila, na ty otázky jsem nedokázala odpovědět a nevysvětlili mi to ani lidé co v místnosti dohlíželi. Tak jsem nehlasovala. No a teď si mám ke všemu co se bude líbit Okamurovi zjišťovat podklady abych se rozhodovala správně? Já fakt nejsem děd vševěd, snažím se zjistit nejen to, co mu někdo vnucuje, tak bych nedělala nic jiného. Je to prostě populismus. Od toho volíme, abychom "přehodili" rozhodování na naše zástupce. Když neumějí či nechtějí nést zodpovědnost za svá rozhodnutí, měli by se jít živit tím, co umějí. Referendum ne!!!

0 0
možnosti

Pane Svobodo,

místo útoků na Tomio Okamuru a SPD, by jste se měl zaměřit spíše na situaci vlastní politické strany ČSNS.

Referendum občanů předpokládá naše ústava a je potřebným kontrolním aktem, který je v souladu v zastupitelskou demokracií a dává v důležitých otázkách právo našim občanům přímo rozhodnout v referendu.

O jeho prosazení mimo Tomia Okamury a SPD usilují i další politické strany a ČSSD slíbila přijmout zákon o referendu v tomto volebním období. To, že ČSSD podvedla své voliče si se svými voliči musí vyřídit sama.

Jsem smutný z toho, jak dříve majetkově bohatá ČSNS končí. Být Národním socialistou mělo zvuk. Svobodné slovo i za komunismu byl vyhledávaný deník protože se tam téměř vždy našlo něco, co se komunistům příliš nelíbilo. Ztratili jste i odkaz Národního socialisty presidenta Dr. Edvarda Beneše. Je mi to líto, protože jsem měl k Národním socialistů osobní vztah. Na záchranu ČSNS je již pravděpodobně pozdě.

7 5
možnosti
ON

O53n33d18ř68e62j 64N67ý23č

9. 10. 2017 13:26

Když mě bude bolet zub tak se radši poradím se zubařem než dělníkem nebo inženýrem.

6 0
možnosti
PK

Některé doporučení pana O jsou sice přehnané, ale popravdě řečeno myšlenka referenda v důležitém rozhodování o budoucnosti [>-] je na místě. Pan Nečas toho zneužil a rozhodl o církevních restitucích sám, teď netvrdím,že to byo dobré, nebo špatné rozhodnutí,rozhodně šlo o velké fin.prostředky.Analogicky to bude ve vztahu k EU a např. zajištění bezpečnosti atd. Tedy referendum,jako součást PD ano.

6 7
možnosti
Foto

J51a81k53u16b 30R58o25t18h

9. 10. 2017 12:10

Vida, tak Nečas byl autokrat. To jsou mi věci. :-/

5 0
možnosti
Foto

Díky za přesný rozbor důsledků návrhu, které by tento vpravdě exot v případě velkého množství hlasů byl schopen prosazovat.

Jeho bratři si myslí, že je v žoldu Moskvy.

15 1
možnosti
LB

Nejen jeho bratři si to myslí...

5 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,66
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik