Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 2
možnosti
VS

Zdravím bojovníka Ivana Marka;-)

1 0
možnosti
PK

Souhlasím s Klausem jr.:

Ne. Politika do škol nepatří. Lidé (klidně gymnazisté) mají bojovat v kampani, podporovat kandidáty, kterým věří (aby porazili ty, jimž nevěří). Nikoli pak protestovat proti výsledkům voleb. Je s podivem, že lidé, kteří se jak čert kříže bojí referenda (třeba o Evropské unii), se pak bezostyšně zaštiťují názorem „lidu“: když naženou na ulici větší či menší dav. Ve školách je to zcela špatně, protože se tam má každé dítě cítit bezpečně a svobodně

5 3
možnosti
FF

Máte pravdu, politika do škol nepatří. Ale nelatří tam v tom smyslu, že učitelé nesmí lobovat za politické subjekty. Nikdo však nemůže studentům odpírat právo na vlastní politický názor a právo tento názor veřejně prezentovat tak, jak jim to zaručuje Ústava. Je tragický omyl si myslet, že veřejné vyjadřování názorů patří pouze do volebních kampaní. Naopak. Každý má právo kritizovat zvolené politiky, a to kdykoliv a bez ohledu na to, zda je volil nebo ne. To je přece základní kontrolní mechanismus v demokratickém státě. Neustálá veřejná kontrola činnosti politiků. Pro skutečného politika - demokrata potom tato veřejná kontrola představuje zpětnou vazbu. Máme zastupitelskou demokracii, tzn. že politici reprezentují své voliče, nikoliv svůj osobní názor. Skutečnost, že někdo kritizuje způsob výkonu funkce politika, a to včetně prezidenta, neznamená, že útočí na výsledky voleb. Účastníci současných demonstrací volají po změně způsobu výkonu funkce některých politiků. Píšete, že někdo "nažene větší či menší dav na ulici". To jste si spletl dobu. Na demonstrace se nahánělo v době před rokem 1989, v době, kdy neúčast na těchto akcích mohla způsobit dotyčnému velké komplikace. Dnes se účastnici svolávají prostřednictvím sociálních sítí a nikdo nikoho k účasti nenutí a ani nikomu za neúčast nehrozí žádný postih.

3 0
možnosti
KB

K53a33r30e69l 18B96o32k

18. 3. 2018 19:26

Naprostý souhlas.R^

3 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
PM

P30a95v18e86l 17M51a10c40h

18. 3. 2018 16:30

Myslim si, ze nazor pana autora vysloveny v jeho blogu na tema migrace je velice zjednoduseny a neinformovany coz svedci o autorove neznalosti veci. Staci se jen rozhlednout po Evrope a velice rychle si clovek, kdyz ovsem chce, zjisti, ze v mnohych zemich maji zadelano na obrovske dlouhodobe problemy. Mnohe myslenky a zivotni styly proste jsou neslucitelne s evropskou kulturou a tradici. Nositele techto myslenek se nechteji prizpusobit, ale naopak chteji aby se puvodni obyvatelstvo prizpusobilo jim. To je pak neresitelny problem a mnoho tech "zmanipulovanych" se tomu prirozene brani. Ze jsou vselijake prehmaty na obou stranach politicke rovnice je take pravda.

7 0
možnosti
VS

Tento blog není věnovaný migraci.

4 2
možnosti
ES

Je blbost a nesmysl demonstroval proti osobám které byly zvoleni ve svobodných volbách. Jediné za co se dá demonstrovat je za nové předčasné volby a za to bych šel demonstrovat také,když to všechono poslouchám a vidím.

7 7
možnosti
Foto

Pokud je někdo zvolen ve svobodných volbách,ještě to neznamená,že je nedotknutelný a muže si dělat co chce.Demokracie není jen o volbách,což dost lidí včetně Vás nechápe....

4 1
možnosti
MV

gratuluji k titulce - doufam, ze si Vas blog precte hodne lidi

1 2
možnosti
MB

Sice s vámi nelze nesouhlasit v tom, že "Horší než zmanipulované děti, jsou zmanipulovaní dospělí" ... ale věčným problémem zůstane to, že za ty "zmanipulované" bude vždy každý považovat někoho jiného..

Nic ve zlém, ale z mého pohledu jste zmanipulovaný manipulátor;-) (a totéž si můžete myslet i vy o mně)

Ale já si budu stát za svým: Tak krátce po demokratických volbách (parlamentních i presidentských), kdy nedošlo k žádným novým odhalením, natož k nějaké změně zákonů omezující svobody ..jsou současné koordinované demonstrace až příliš okatou manipulací veřejného mínění.

Ale při absenci opravdu pádných důvodu (protože pouhé Zemanovy sebenediplomatičtější výroky atd jimi nejsou) jsou takové demonstrace v neprospěch věci... protože tzv. "mlčící většina" se bude na podobné akce dívat stále s větším odstupem ..a bude hůře "strhnutelná" v momentě, kdy by toho bylo skutečně třeba.

5 0
možnosti
VS

Respektuji že si stojíte za svým. nebudete tomu věřit, ale já taky. Jinak demonstrace nebyly proti výsledku ve volbách.[>-]

2 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik