Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dokud bude mit ministerstvo financi moc si s rozpoctem delat co chce, nemuzeme se divit podobnym idiotskym usnesenim.

Rozpocet, tedy penize na nove financni obdobi, musi mit v rukou Parlament. Ten zpracuje navrh vlady a po schvaleni Parlamentem , vlada musi sve vydaje upresnit presne podle predlohy Parlamentu. Tak by mel pracovat spravne vedeny stat.

Hlavni naplni ministerstva financi je vyber dani, cel a financni kontrola statu.

1 0
možnosti

My budeemu to dataci platit vždy z našich daní. Pro dráhy soukromé i státní. Není v tom ani "ň" rozdílu. Prostě z daní zaplatíme to, co my důchodci přestaneme platit. Například 600 Kč ročně za IN50 (platnou jen u ČD). Kartu IN75, Vámi uváděnou jsem ani v elektronickém prodeji, ani v jiných materiálech nenalezl.

Takže: státn nám nic nedá - zaplatíme si to z daní. Například snížené daně na úrovni 15 % (před sedmi lety byla 10% a důvody zvýšení dávno pominuly)

0 0
možnosti

Revoluční boj a dělnická třída již netáhne ! Kdo je dělníkem se již pomalu neví a kde má své okovy, taky těžko říci . (Asi ve Škodě Auto za 40.000 Kč). Bylo avšak vyzkoumáno ! :-) Důchodců je asi 2.4 milionů osob ! Muži pobírají v průměru důchod 19 let, ženy podle statistik 27 let ! Důchody jsou slabé a dále bylo zjištěno, že důchodce vlastně bydlí a furt cestuje ve vlaku ! (Kdyby to Vláda myslela vážně - Stačí snížit DPH jízdného do nižší sazby ! Jednoduché, pomohlo by všem). No zase ti důchodci - Kdo by pak Hnutí vlůastně volil, že ano .. :-)

0 0
možnosti

Mne hlavne desi jedna vec:

nekdy na zacatku ledna pani ministryne Schillerova prohlasila, ze je skvele, ze je schvaleny rozpocet a ze nevadi, ze je planovan s deficitem, ze udelaji vse pro to, aby byl prebytek.

Jiz tehdy jsem rekl, ze je naprosto skandalni, kdyz ministryne kratce po schvaleni ZAKONA o statnim rozpoctu rekne, ze se jim nehodla ridit.

Tech 6 miliard je jen potvrzenim mych slov. Zadnou polozku v rozpoctu na tuto akci nemaji, presto ji delaji. A to nejenom zde. A jak to chteji zaplatit? Pretahuji z jinych ministerstev stovky milionu, kde nejvetsi zarez maji na MSMT.

0 0
možnosti

Nikoliv - měli (vědomně a úmyslně) podhodnocené příjmy a zejména nadhodnocené některé výdaje. Prostě rozpočet byl vylhaný.

0 0
možnosti

.........je to jednoduchý, potom sníží důchody a bude se jezdit vlakem bez ohledu na stáří beze slevy....třeba se toho ale ani nedožijeme...

1 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. Pokud bychom hledali nějaké exaktní a současně i lapidární vyjádření, co je populismem - tak je to tato ohlášená "sleva" na jízdném.

4 0
možnosti

Nenašli, sebrali je školství, kultuře a místnímu rozvoji Rv.

7 0
možnosti

pricemz u prvni a treti polozky to povazuji za skandal.

0 0
možnosti

A tak je to správné, tak to má být. Místo podpory sportu a boj proti civilizačním chorobám se bude podporovat nedostatek pohybu.

Samozřejmě jde pouze o sarkastický vtip, ale na chvíli považme. Studenti by se do několik desítek kilometrů vzdálených škol pohybovali pěšky. Kromě fyzického otužení by získali trochu disciplíny a sportovního sebevědomí a třeba by v budoucnu mohli reprezentovat ČR v rychlostní chůzi.

Důchodci (ať už V LDN, nebo mimo) by pravidelným pohybem oddálili tu nevyhnutelnou chvíli, která nás čeká všechny. Utužením svého již tak chatrného zdraví by ušetřili nejednu korunu na zdravotním pojištění, která by mohla být přelita do čerpání starobního důchodu a přilepšení požitků, nebo na lepší volební kampaň za světlejší zítřky, ve kterých se ke 200 Kč přidají i prášky na infarkt, aby mohli současní a budoucí důchodci lépe snášet tu euforii, kterou zažívají výherci v sazce, a která se opravdu nedá srovnávat s euforií poslanců, když dojde ke zvýšení poslaneckých platů.R^[>-]

2 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik