Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dlouhodobě mám problém s Babišem, který už prokázal, že je schopen programového průniku s kýmkoliv, jen aby mohl vládnout. SPD a Okamura by teď po návratu Babiše k ČSSD měl prohlásit Babiše za nevěrohodného a požadovat předčasné volby. Současně by měl zdůraznit snahu Babiše a ČSSD opřít se o pohrobky komunistů a levicového prezidenta, což je přiznání Babišova zbohatnutí za podpory těchto levicových vlád minulosti ( za Zemana, Grosse a Paroubka). Prostě bylo by dobré slyšet od Okamury - Babiše do koše. A stát si dál za programem SPD.

4 1
možnosti

Jste si spletl petici s referendem. Priste to chce vic promyslet. ;-)

4 3
možnosti
VS

I ta petice je svým způsobem referendum.;-)

2 1
možnosti
MK

Už aby si ta referenda prosadil. Moc se těším na to, že jedno z prvních referend bude řešit odvolání Okamury.

4 1
možnosti
ZD

Příliš manipulativní konstrukce. Něco jiného je oficiální referendum a spontánní akce. Navíc pochybuji o tom jak je spontánní....

1 1
možnosti
LN

Není. To je jen ukázka toho, kam by to vedlo, kdyby se Okamurův návrh podařilo v nějaké formě prosadit.

0 0
možnosti
MB

Nějak to nechápu..

Ať je Okamura (a jeho program) jaký chce, tak jedno se mu nedá upřít, ..že nepolitikaří jako ostatní strany... že se soustředí pouze na prosazování svého programu.

Babiš ho zajímá pouze jako premiér pověřený sestavením vlády. Úplně stejně by byl ochoten podpořit kohokoliv jiného z jakékoli jiné strany, kdo by s ním byl ochoten jednat o prosazování jeho programu. Stejně tak nebude aktivně podporovat nikoho, kdo jeho požadavky bude ignorovat ...včetně Babiše.

Nerozumím tedy té úvaze o "podporování Babiše". To je přece jasné... za jakých podmínek ho bude podporovat a za jakých ne. V tomhle je Okamura, jako jeden z mála, přece naprosto transparentní.

5 0
možnosti
KS

Okamura politikaří. Moc dobře ví, že odvolatelný by byl každý politik, který nezískal nadpoloviční většinu všech voličů. On dosral deset procent, takže asi šest procent všech voličů. Takže by šel mezi prvními.

2 0
možnosti
KP

Každopádně je pan Okamura úspěšný člověk. V minulých volbách se dokázal dostat do sněmovny s čerstvě zalořeným hnutím Úsvit... Po rozporech z této strany odešel a založil si SPD. Opět se dostal do parlamentu a po straně Úsvit... neštěkne ani pes.Je to stejné, jako obskurní strana ĆSNS jejímž členem je autor blogu. Její historie sahá do dob národní fronty Její člen se namísto tvrdé stranické práce věnuje komparsu a okopává nohy těm úspěšnějším.

5 5
možnosti
VS

To že neznáte pořádně historii je druhá věc. To Hitler, Mussoliny nebo Lenin byli ještě úspěšnjší. A znamená to snad něco?Rv

6 3
možnosti
DR

Jen malý dodatek, 4 roky starý:

Je zajímavé, co se dočteme v knize Umění vládnout (2012), kterou sepsal dnešní šéf SPD a bojovník za referenda Tomio Okamura. Hle: „Mělo by být a je představováno jako jeden z vrcholů demokracie – referendum. Mnohé malé strany prosazují častější referenda k důležitým otázkám. Možná, že více referend znamená více demokracie, ale rozhodně nemusí znamenat kvalitnější vládu – správu věcí veřejných. Vládnout se občas musí kvalifikovaně a vláda by měla dělat potřebná, ale často nepopulární opatření. Referendum může také demokracii omezit. Lidé také někdy volí podle nepochopitelných preferencí... V případě referend by to bylo obdobné – v naší zemi by zvítězil nikoli nejlepší názor, ale názor nejlépe propagovaný. To je otázka peněz a schopností najít dobré PR manažery. Nakolik by vládnutí s pomocí referend přineslo užitek, je otázka.“

Obrázek o tomto člověku si zcela jistě už udělá každý sám. Rv

8 0
možnosti
KM

K69a52r86e35l 75M19a57s88e70k

19. 4. 2018 14:02

To budu s dovolením šířit dál. R^;-D

2 0
možnosti
Foto

V politice každý podporuje každého, dokud to je pro něj výhodné.

6 0
možnosti
Foto

K93a73r88e49l 23M50á54d77l38e

19. 4. 2018 12:54

Motáte dohromady referendum s podpisovou akcí. Nevím, proč by měl Okamura reagovat na nějakou naprosto neoficiální petici.

Jinak s tím referendem podle mne Okamura moc tlačí na pilu. Referendum ano, ale určitě ne rovnou nějaký švýcarský systém. Na to většina lidí není připravená. Dát si to Švýcarsko jako cíl třeba za 30 let, vytyčit etapy a zatím bojovat za první etapu.

6 2
možnosti
Foto

prosím o vysvětlení termínu " neoficiální petice " a jaký je rozdíl oproti oficiální petici? Děkuji

5 1
možnosti
SB

Tomio Okamura si dal jako hlavní volební trumf referendum a odvolání politiků.

..................

Už v úvodní větě se mýlíte.

Hlavním trumfem Tomia Okamury není referendum a odvolání politiků (mimochodem když už, tak odvolatelnost, nikoli odvolání).

Hlavním trumfem toho pána je migrantská krize.

Jeden z mála nazývá věci pravými jmény.

Vsadím se, že drtivá většina jeho voličů mu dala hlas právě kvůli tomu.

7 4
možnosti
VS

Pane Beneš, je mi vás líto. Vy určitě celé noci nespíte a čekáte s flintou až uvidíte nějakého migranta.Rv

6 8
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik