Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Populismus v jakékoliv podobě je riziko pro liberální demokracii!

V naší postkomunistické a postfaktické době věříme iluzím a lžím a nejrůznější propagandě a často pravdou pohrdáme. Každý prý má právo na svoji pravdičku, každý prý má právo na svoje lži. Nemá! Lhát je hřích proti integritě osobnosti, i proti integritě jakéhokoliv společenství a jakéhokoliv národa!

A zejména lež politika by měla být ohodnocena nedostatkem hlasů. Jenže dav je hloupý. Dav ztrácí logické myšlení. A aby z nás byl manipulovatelný dav, o to usilují desítky proruských desinformačních serverů v Česku. Proč ale jim slouží především naši komunisti?

Dovolím si znovu upozornit na podivný vztah mezi komunisty a okamurovci. Vojtěch Filip mezi svými stále mluví to nutnosti vystoupení z EU a z NATO, ale není tak hloupý, aby to realizoval. Jenže Tomio Okamura proklamuje totéž, ale je ochoten ve své naivitě toto realizovat. Proto tolik radikálních voličů přešlo od Filipa k Okamurovi.

A populismus ve smyslu nalhat lidu, co chci já a co já potřebuji, je dnes reálné riziko pro naši svobodu a naši liberální demokracii. Každý myslící člověk má povinnost na toto upozorňovat své okolí!

:-)

0 0
možnosti

J64a61n 44R27á94ž

28. 5. 2018 22:23

"Populismus v politice (z latinského výrazu populus – lid) je politický přístup spočívající ve snaze oslovit běžného člověka, který se domnívá, že establishment nehájí či přehlíží jeho zájmy." (Zdroj definice: Wikipedie)

Takže je nutné nejprve zkoumat příčiny, proč se běžný člověk v celé Evropě domnívá, a podle mne oprávněně, že establishment nehájí a přehlíží jeho zájmy.

To, že západoevropský politický a intelektuální establishment na obyčejné lidi kašle se stalo větším nebezpečím pro Evropu, než nástup populistických stran. Čili dokud se nezaměříme na příčinu nárůstu politického populismu, tak varování před razantním nástupem popularity t.zv. populistických stran je zcela neúčinné.

1 1
možnosti

Souhlas! Nárůst populismu je dán odtažitostí politiků od občanů. Ale naopak populismus mohu pěstovat i soustavným objíděním svého teritoria.

Ale mnohem závažnějším rizikem politické integrity států v Evropě je ruská hybridní válka, která pomocí svých serverů, za mohutné podpory komunistů, rozděluje naše národy! :-)

1 0
možnosti

J59i74r35i 25T51i46c61h52y

28. 5. 2018 18:56

Nejvetsim nebezpecim je levicacky fasismus, podporujici multikulturu, otevreni hranic nevhodnym privandrovalcum, "gender" equality, kontinuitu pohlavi, oslavu homosexuality, hanobeni narodniho citeni a niceni hospodarstvi v zajmu nesmyslnych teorii.

3 2
možnosti

Jednoduchému je vše jednoduché! :-)

0 0
možnosti
Foto

Strach je nejlepším volebním tahákem. R^

2 0
možnosti

Paní Exnerová to tady napsala jasně:

Celá řada problémů, před nimiž Evropa stojí, jsou pouze dočasného charakteru.

Jakmile se však změní etnické složení obyvatelstva, tak už s tím nikdo nic nenadělá a bude to jednou provždy.

6 1
možnosti

Takto bych nestrašil! Naši politici mají naši budoucnost ve svých rukách. A pozor: My všichni ji do jejich rukou vkládáme! :-)

0 0
možnosti

P33e17t89r 34B57u91r36i23a24n

28. 5. 2018 13:14

Souhlas, karma.

1 1
možnosti

Jenomže ono to největší nebezpečí je opravdu z té imigrace. Problémy které vzniknou kvůli zadlužení, nebo jinak špatně vedené ekonomice jsou dočasné

9 1
možnosti

Nežijeme ve vakuu. Jakmile zaváháme tak nás vystřídají miliardová Indie a Čína.

A slovo dočasně mi něco nepříjemně připomíná.[>-]

1 0
možnosti

R57a85d73e51k 27J77a58r19o63š

28. 5. 2018 12:02

No jo, jenže předtím Italové skočili na špek "nepopulistickým" stranám, které celou Itálii zadlužili až po uši...

6 1
možnosti

I ony byly populistický, tak jako v Řecku: Dle hesla Slíbím vám víc než jiné strany!

2 0
možnosti
Foto

Populismus není ,,dalším" nebezpečím, ale logicky pokračujícím problémem s nevyřešenou migrací.

7 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti

Babiš sníží důchjody a platy státním zaměstnancům;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik