Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Pane Svoboda, s tím přirovnáním vaší strany k NSDAP jsem to trochu přehnal.

Prostě nadsázka.Ale vy jste k problému nepostavil jako chlap.

Místo okomentovat poválečné počínání vašeho poslance Uhlíře / jen se podívejte kde se narodil/, Polákobijce, dnes bychom ale řekli nácka / nasypat si popel na hlavu,

tak zde zveřejňuje značně prolhanou historii Těšínska.

Pane Svobodo, já jsem na tom Těšínsku dlouho žil,jsem narozen v roce 1953,

a mluvil jsem s bezpočtem lidí, kteří zažili rok 1919 a první republiku.

I to belgické Kongo je pochopitelně nadsázka. Seďte si v té Praze a nekomentujte věci , o kterých nic nevíte. Naše česká historiografie je neuvěřitelně prolhaná a světlo na konci tunelu není vidět.Zatímco v Polsku se už diskutuje o tom, co se dělo s židy ve východním Polsku, u nás se pořád mlčí.Mlčí se o Těšínsku,odsunu Němců a Maďarů , o našem antiisemitismu/ polský byl daleko horší/. Koho asi zradili Maďaři ? V roce 1919 v okolí Štúrova nežil snad jediný Slovák. Říká vám něco trianonská smlouva ? Vy ji považuje za spravedlivou ?Já ne.Postavte se konečně k věci jako chlap, odsuďte poválečnou politiku vaši strany nebo ji alespoň okomentujte.

0 0
možnosti
Foto

Tak vida, Polsko mělo dohodu o neútočení s Německem mnohem dříve než J.V.Stalin, přesto mu to dnes mnozí, a to i z Polska, vyčítají. Trapné !!

0 0
možnosti
DN

Polský šovinismus není nepodobný tomu německému či ukrajinskému. Historie těchto sousedů je tomu svědkem a to v menší míře přetrvává do dnes.

1 0
možnosti
JH

Třikrát nás v minulém století Polsko napadlo (včetně roku 1968), polská menšina u nás se v roce 1918-19 a 1938 vždy dala na stranu Polska a my jim financujeme polské školství, PZKO a další. Která menšina se tak má? Tak hloupí jsme pouze my, Češi)

0 1
možnosti
AR

Jak sleduju tamní vývoj, tak čas nepracuje pro potřeby polské organizace PZKO. I sčítání občanů u nás dost napovídá, že počet obyvatel Těšínska s polskou národností soustavně klesá. 8-o

0 0
možnosti
TB

Krásně napsáno R^ Poláci by měli mlčet, v r.1919 a 1938 byli proti nám a přesto jim plno Čechoslováků po napadení 1.září 1939 pomáhalo.....

5 0
možnosti
OF

Zase lžete

Nejedná se o rok 1919 ale rok 1945.

Aby bylo jasno, dovolím si vám připomenout,co jsem včera napsal.

0 2
možnosti
OF

Ondřej Filipczyk 84381

No,celkem rád čtu váš články,člověk se něco dozví.

Ale tu vaši stranu nejen že nemám rád, ale považuji ji za českou variantu NSDAP.

Můj děda, těšínský Polák, zahynul na cestě do armády /polské/ v září 1939.Nikdy nebyl politicky činný. V prosinci 1942 celý / velký/ majetek propadl ve prospěch

říše a babka jen díky přímluvě německé části rodiny neskončila v koncentráku.

Skočila pouze ve Straflagru Fryštát, i s dětmi..Odsud byla odsunuta na nucené práce do Festung Breslau. Moje matka / ročník 1929/ skončila u vzdálených příbuzných v Polsku a stejně jako její 2 mladší sourozenci, ti skončili ale ne jiném místě. Rodina se sešla až v roce 1945.A pak jste přišli vy a chtěli jste nás opět vyhnat , do Sudet, nebo do Polska. A váš poslanec Uhlíř, ten by nás poslal nejraději do plynu.

A co vaše Milada Horáková? Ta by nás poslala kam ? Jen si to ověřte,.

Proč nezveřejníte její projevy v parlamentu ? To by se národ divil.

Jak říkám , národní socialisté byli českým poválečným epigonem NSDAP/ Můj názor/

Těším se věcnou diskusi.:-P

1 3
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik