Diskuse

Případ OKD

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Jak dlouho se bude OKD ještě omílat? Byly tady přece větší průsery. Třeba vámi zmiňovaná IPB. Tam jsme přišli o stovky milard.To nezajímá nikoho Nikdo to neřeší, žádná vyšetřovací komise, nic, ticho. No jasně, sám jste to napsal jde o ty byty a o voliče v nich. Tak se všichni předhánějí ve vyšetřování a ve velkohubých prohlašeních, přitom na situaci tamních nájemníků už se nic nezmění. Jedině ty byty znárodnit. Jsem zvědav, kdo s tím vyrukuje první.

2 0
možnosti
LB

Celá sněmovní komise je jen divadélkem pro voliče... Těžko říct, proč se nahání Zdeněk Bakala, který nic neprivatizoval, ale OKD koupil od společnosti Karbon Invest pánů Petra Otavy a Viktora Koláčka.

Proč si komise nepozve bývalého předsedu Fondu národního majetku Romana Češku, který určitě dobře ví, kdo v roce 1997 rozhodl o snížení základního jmění tak, že FNM ztratil ve společnosti majoritu. Proti tomu tehdy protestoval jak Češka, tak Tomáš Ježek.

A co týká bytů OKD... Z výsledků Sčítání lidu, domů... v roce 1991 vyplynulo, že bytový fond zhruba z jedné třetiny vlastnil stát a obce, z jedné třetiny soukromí vlastníci a z další třetiny družstevníci. Stát převedl svůj bytový fond bezúplatně na obce, které jej z části privatizovaly. Takže levně k privatizovanému bytu přišla jen menší část obyvatel Česka.

Na druhé straně tu bylo nemálo lidí, kteří vlastnili nemovitosti s byty obsazenými nájemníky. Pokud se chtěl vlastník dostat do svého bytu, podle tehdejších zákonů musel nájemníkovi opatřit obdobný byt, nebo mu ho zaplatit. Čili své byty platili dvakrát! A na tyto lidi se jaksi zapomnělo...

1 0
možnosti
TH

Za vlády ČSSD šlo o prodej podílu státu v OKD. A je snad jedno, jestli majoritního nebo minoritního. A ten byl prodán pod cenou, to je snad z dosavadních informací zřejmé.

A že se obyvatelé bytů OKD dostali do oblasti komerčního realitního trhu je naprosto v pořádku. Nebo jde o nadlidi? Jenom ten prodej měl reflektovat skutečnou cenu. Nicméně ve výsledku je to jedno, protože to, co by se dostalo do státního rozpočtu navíc, by socani stejně hodili do černé díry. Jako všechny vybrané daně a další příjmy.

1 2
možnosti
DR

a přitom vám nevadí, že za ten většinový balík akcii nedostal stát vůbec nic.

2 0
možnosti
JSS

Všichni chodíte kolem,jakoby nevidíte viníky.... Justice ta je naprosto slepá a pokud se lidi nevzepřou, tak nám ti hoši vymřou. Ono se na to hraje stále....

2 0
možnosti
RC

Tuhle tezi: "Výsledkem této transformace bylo, že stát v roce 2004 nemohl za svých 45,66% získat velký balík peněz."

mate postavenou na cem?

2 0
možnosti
VS

To už tak bývá, když nemáte většinový balík. Taháte za krátký konec, a za vás rozhodují většinový vlastníci, kteří vám odvolají vaše lidi a vy už do toho těžko vidíte. Zvláště v té době.

4 0
možnosti
PK

Koho by zajímaly dnes excesy ODS a CSSD v miliardách a existenční potíže lidí, kteří bydlí v domech OKD. Dnes se řeší 50mil.Čapí hnízdo, kde aspoň cosi vzniklo, ale ty miliardy jsou v jachtách a domech mimo krásné Česko a majitelé se smějí a mávají:-P

A parlamentní výbory nikdy nic nevyřešili, ten poslední u ČH byla jen exhibice poslanců za zvýšení popularity. Vždyť je všeobecně známo, že Výbor je nekompetentní lidmi vybraná skupina lidí, nepřipravených splnit zbytečné úkoly (WA).Rv

1 4
možnosti
RC

1) Capi hnizdo se pred parlamentni komisi ani nedostalo, tehdejsi koalice to zablokovala

2) 50 mil. podvod neni podvod jen proto, ze je mensi nez jine podvody? 8-o8-o8-o

9 0
možnosti
AM

V 90. letech platilo, co řídí či vlastní stát je špatné=prodělečné=páchne komunismem.

A přitom ČSSD a ODS měly ve volbách ca 60 %. Zbytek měla ODA a převlékači lidovci. Komunisty se opovrhovalo. Tzn. všichni na tom neseme kus viny.

0 0
možnosti
VS

Problém asi bylo, že jsme to netušili. Problém je,že když jsme to zjistili, značná část voličů jim to nadále házela dál.

1 0
možnosti
OF

ztrátě se podíleli obce... máte tam chybu

má tam být y

No a to jsem chodil do polské školy;-D Stejné je to s tím Těšínskem...

Ale už nebudu rýpat, pěkný článek , karma.

1 0
možnosti
VS

A vidíte, já chodil asi do osmi škol, a bylo mi to prd platné. Možná právě proto.;-)

2 0
možnosti
VH

Nejdřív ovšem uveďte, kdo za tyto strany. Pozor! ANO rozhodně ne.

2 0
možnosti
VS

To je v současnosti můj největší problém.

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik