Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J95a48n 27R90á38ž

14. 10. 2018 18:38

Hodně voličů ANO v parlamentních volbách volilo ze zoufalství, hlavně z řad bývalých voličů ČSSD, TOP09 a ODS. Alespoň se tak rozhodla většina z lidí, které znám a volili k mému překvapení ANO

V komunálkách nechápu pražské voliče ANO po tom, co předvedla Krnáčová a jakou personu jim Babiš nabídl. Ale v Brně získalo ANO další hlasy díky výborné práci Petra Vokřála ve funkci primátora.

Po tom, co provedla po volbách Vokřálovi brněnská stará garda ODS za šachy s nastrčenou vějičkou na voliče, v podobě pro většinu neznámé bezkurpulozní právničky Vaňkové, pozbyla sympatie mnoha z těch, kdo tuto stranu před týdnem volili. Ale to zákulisním kmotrům nevadí, hlavně když se vrátili "k lizu".

0 0
možnosti
MV

Doplnění: důchody, Kalousek, krize

Zvyšování důchodů o 40,- Kč připadá na období kolem roku 2012. Tedy v druhém období p. Kalouska na MF za vlády p. Nečase (2010-13). Nevím, zda i v o této době můžete hovořit jako o " ..hluboké hospodářské krizi". Asi ano, politika naší vlády nám krizi, recesi a následnou stagnaci opravdu zařídila. Na rozdíl od všech našich sousedů. O důsledcích by šlo napsat mnoho řádků. Když to zjednoduším, tak hlavně nepřibližování se "západu" a dohánění "východem"

1 0
možnosti
JN

Já vím, že budu za hnidopicha, ale tohle mne pobavilo: "Mě politika nezajímá," odbil ho soused .....";-DA taky bych si netroufl tvrdit, že například ODSku volí jen ta inteligentní část národa. Takové to škatulkování je pro mne projevem omezenosti ducha, takže za mne karma ne...:-(

0 0
možnosti
KS

U kadeřnice jsem slyšel pána: v komunálních volbách budu volit Babiše, protože ten vyžene by migranty.

Pán pochopil smysl komunálních voleb. Prochází se po děravém chodníku, ale nemusí se o něj dělit s černochem.

11 0
možnosti
RK

R25u10d93o22l19f 63K34o33n35c

8. 10. 2018 23:48

" ... A z čeho by poslanci žili, kdyby nedostávali plat?" - vo SWISS poslanci majú svoje zamestnanie a dostávajú LEN náhrady za čas strávený na zasadnutiach, plus nejaký paušál na prípravu. V čom je problém ?

2 0
možnosti
KS

V tom, že za takových podmínek by to nikdo nechtěl dělat. Já bych to nechtěl ani za současných podmínek.

1 1
možnosti
Foto

R41o28m37a29n 16K98o76z54e36l

8. 10. 2018 20:07

Měl jste mu říci, že Kalousek zas ve velkém přidal maminkám, zdvojnásobil rodičovský příspěvek.

Já jsem potkal jednou bývalého voliče TOP 09, jen se mlátil do hlavy, co to volil a zjistil jsem, že ani neví, že se Kalousek chtěl paktovat s komunisty.

1 1
možnosti
JK

J26a52n 93K92l33á53s49e75k

8. 10. 2018 22:07

Kalousek se s komunisty paktovat nechtěl, to byla jen finat na Paroubka, což ostatně přiznal i Škromach.

4 1
možnosti
PK

Rozhodně bych neadoroval AB, za to , že pozvedl platy ve státním sektoru a důchody, je to sice dobře pro všechny jmenované, ale nikoliv důvod být jeho voličem. Na druhou stranu je fakt, že ještě jeho hnutí ještě bylo jen v jeho hlavě a tady se děly věci..... jako bývalý volič ODS jsem se měl za slušnýho člověka respektující zákony a důvěřujícího v pravicové hodnoty, byl to omyl.

1 3
možnosti
AT

Takže dnes se považujete za šmejda, pohrdajícího zákony? ;-);-D

2 0
možnosti
PT

Zase jen primitivní snaha dohenestovat voliče ANO, když Babiš volby vyhrál v celém spektru voličů podle vzdělání, místa bydliště, věku. Ono za Kalouska nebyla stále jen recese, ono v r. 2007 ekonomika rostla daleko víc než dneska o celých 5,5%, přesto jsme měli deficit 90 mld, v dalším roce růst 2,5% a další deficit 108 mld, celkem Kalousek nasekal za 7 let 800 mld dluhů, navýšil zadlužení z 20% HDP na 40% HDP, a tady nebyla důvodem jen recese ale hlavně Kalouskův daňový populismus za Topolánka (rovná daň atd..) kdy připravil státní rozpočet o cca 150 mld ročně, a když už hrozil absolutní rozvrat financí, tak se začalo šetřit tak, že policie neměla ani na náboje pro cvičné střelby, lidem se zdražili potraviny a bydlení a díky tomuhle byla další recese v letech 2012 a 2013 a přišli jsme navždy o 5% růstu.

Pro pořádek jak to vypadá za Babiše, zadlužení které plynule rostlo od roku 1995 už 5 let vytrvale klesá ze 40% HDP na 30% HDP. Takže Babiš přidává z peněz, které vybral, tedy není hloupý ten váš vymyšlený volič ANO, kterého jste prý po létech potkal, porucha rozumu, ta spíš je u vás, protože vám co kavárenská media nakukají, tak to je zřejmě pro vás svatá pravda, voliči ANO na rozdíl od vás už na kavárenské pohádky pro malé děti nevěří.

11 9
možnosti
PT

Já bych mohl takto napsat imaginární příběh o "vzdělaných" voličích Kalouska a ODS:

Budu volit Kalouska nebo ODS. Proč? Protože Babiš "estébeéééudavačpodvodníktrestněstíhanýčapíhnízdo" :-)

4 7
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Jenom doplním pro informaci, Za I. republiky nepracovali poslanci zadarmo, ale brali na tehdejší dobu královský plat 5000 Kč měsíčně. Pro srovnání, průměrný plat ve třicátých letech byl cca 900 Kč měsíčně, horníci brali o něco víc, a řada dělnických profesí na tyto peníze vůbec nedosáhla.

7 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik