Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky tomu, že mladí Američané plavili do Evropy, pomohli státům Dohody porazit Ústřední mocnosti

Zdroj: https://vladislavsvoboda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=683766

Říkejte t G., Clemenceauovi (Velikost a bída jednoho vítězstvé), který přesvědčivě na číslech dokazuje, že ta pomoc měla nulový význam.

0 0
možnosti
PB

Velmi obsažné. Výborně napsáno. Karma.

3 0
možnosti
Foto

demokratické režimy se rozhodly v roce 1938 Československo zlikvidovatm avšak díky vítězství J.V.Stalina ve WWI zůstalo Československo zachována. To jsou fakta - Vše ostatní je jen propagandistický balast.

2 5
možnosti
Foto

Já chápu že takovýto blábol může oplusovat jenom Standa. Vždyť už nám tu vysvětlil že se narodil před WWI. Holt to s tím Stalinem všechno prožil ;-D.

4 0
možnosti
MK

Svým věcným a objektivním shrnutím moderní historie jste mi, autore, připomněl knihu "Dějiny 20.století" od Paula Johnsona (u nás vydána v roce 1991). Doporučuji jí každému, koho téma zaujalo a chce vědět více.

0 0
možnosti
DR

Pan autor v tomto svém sáhodlouhém slohovém cvičení absolutně nepochopil o čem pan Petřík vůbec psal. Tudíž úplně zbytečný blog naprosto o ničem. Rv

2 0
možnosti
Foto

Je velice příznačné, že Vy jistě chápete o čem pan Petřík psal. O tom nepochybuji. Možná byste ho mohl i pochválit, jistě se nebudete stydět.

5 0
možnosti
Foto

Bloger Petřík je nemocný člověk. Víc k tomu netřeba dodávat.

13 0
možnosti
DR

Pokud je pan Petřík nemocný, tak vy pane Flaška máte už přinejmenším zápal plic. Též bez potřeby cokoli dodávat. ;-(

2 3
možnosti
SN

:-)......dějiny bohužel pokračují jinak. Šéfová poraženého státu, který usiloval přes Hitlera o naše vymazání z Evropy dneska hraje první housle v politice, jak zničit Evropu přes imigranty.

Nedávno jsem slyšel v TV, "údajně" našim vojákům v NATO velí němečtí důstojnici!

Svět se v kravskou........ ... obrací ! Rv

1 8
možnosti
PJ

P12e64t50r 52J96í64l77e44k

6. 11. 2018 12:18

Nemívám rád dlouhé blogy, ale teto stál za přečtení.

Autorovi velký dík!

8 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas. Druhá fronta byla vyhlášena dnem, kde nacistické Německo letecky napadlo V, Británii. Stalin věřil tomu, že Německo jej dříve nenapadne než ukončí válku s V. Británii. Válkou se Německo vyčerpá a SSSR vojensky přepadne Německo a zastaví se až ve Francii a v každé zemi nastolí komunismus, Takže SSSR zbrojilo, ale jeho armáda byl cvičena jako armáda útočná. Když Německo napadlo SSSR muselo nechat část vojsk na hranicích s V. Británii a muselo čelit náletům na svoje území a další část armády musela obsluhoval protiletadlové baterie a nálety ohorožovaly německý průmysl a ztěžovaly zásobování fronty na východě.. Tohle němečtí generálové považovali za druhou frontu.Nemohlo nacistické Německo, tak jako v přídě smlouvy s SSSR všechno vrhnout na západ proti Francii a V. Británii a u hranic s SSSR nemít ani vojáka. USA pomáhalo vojenských materiálem na základě zákona o půjčce a pronájmu jak V. Británii, SSSR, tak všem co bojovali proti nacismu a proti japonské armádě V. Británie i když vedla válku pomáhala sovětské armádě a poslílala loďními konvoji do SSSR letadla, tanky, výzbroj, kterou sama potřebovala.

3 0
možnosti
SB

Uběhne dvacet let a nepoučení evropané se opět do sebe pustí. Nakonec zůstane pouze osamocená Velká Británie.

Zdroj: https://vladislavsvoboda.blog.idnes.cz/blog.aspx?

..........................

Typický příklad toho, že lze lhát i nelhat současně.

Nikdo Vás nemůže obvinit ze lži, protože pravda to prostě je. Napsat, že se do sebe Evropané opět pustí, ale ani slovem se nezmínit o Mnichovu, to formálně lež není. Prostě je to vypuštění části skutečností, ale otevřená lež to není. Nicméně i když to není otevřená lež, je to natolik silná jednostrannost, že to ke lži nemá daleko.

1 0
možnosti
VS

A on chtěl někdo za nás bojovat? ne, protože ač se nám to nelíbí tak občané obou státu to odmítali a jejich zvolená reprezentace jim vyhověla, taková je pravdu, ač se nám určitě nelíbí.

3 1
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik