Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jen pro začátek..".kteří orodovali jeho velikost", myslím, že by se lépe hodilo jiné slovíčko - "adorovali".

Vzhledem k tomu, že Zeman nemá žádné možnosti, jak uplatnit diktátorský způsob politiky, jak u navštěvovaných zemí popisujete, bude vice pravdě blíže, že tak činí z ryze obchodních zájmů.

Pravda, výsledky nejsou nic moc, ale navázání kontaktů, když při každé cestě má sebou desítky podnikatelů, má svůj perspektivní význam; obchody se nedělají ze dne na den. Čína se chová tak, jak je PRO NI VÝHODNÉ, a je na nás klást podmínky a stavět mantinely.

Sankce proti Rusku jsou pokrytecky směšné, když největší protagonisti mají s Ruskem největší obchodní výměnu.

0 2
možnosti
VS

Naštěstí, ale snažil se a snaží - a to velmi.

0 0
možnosti
Foto

důležité je, zvolen demokraticky,R^R^ což se o Václavu Havlovi, zvolenému o 1 hlas zavřeného poslance Sládka, říci nedalo Rv

1 6
možnosti
DR

Přesně. Na tuhle komediální Havlovu frašku se nezapomíná. R^

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by Zeman měl rád Rusko a Čínu. Jeto ale ekonom a pragmatik. Ví, že izolace je cestou do pekel.

6 5
možnosti
Foto

Proč by Zeman nemohl mít rád Rusko a Čínu?

Jiní zase mají rádi Brusel a USA.

1 8
možnosti
LF

L45u98k63a50s 24F98i27k31r

22. 1. 2019 17:36

Pokud nevidite ten rozdil, tak je to s vami dost spatne.

13 0
možnosti
VP

Všichni, kdo nechápou Zemanovy cesty do Ruska a Číny jsou ubožáci, kteří nevědí o čem mluví. Ekonomická diplomacie vyžaduje takové cesty. Nízké procento obchodu se světovými velmocemi je velmi špatným ukazatelem. My jsme velice závislí na Německu, jsme dodavateli levných dílů a pokud nebudeme prodávat hotové výrobky do světa, nedosáhneme ani německých platů. Na západě jsou trhy obsazené, je nutno obchodovat se světem. Přitom Rusko je nám nejblíže a máme tam nějakou tradici. Zemanovi lze vytýkat pouze, že je ješitný a rád se s vládci těchto zemí nechá snímat. Také není moc úspěšný, ale nelze mu vyčítat, že se nesnaží. Ti, kteří proti jeho jednání brojí a chtěli by zůstat jen na úrovni obchodu s EU, zrazují naše státní zájmy. Dokonce bych řekl, že naletěli agentům západních firem, pro které tvoříme v těchto zemích konkurenci.

4 14
možnosti
VS

Takže znovu, já píšu o obchodě a nebo o jeho touze po moci? Můžete hádat. I třikrát. A pak ještě jedna otázka: Proč nejezdí i jinam?A o ubožácích můžeme diskutovat.Rv

6 0
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky a dala jsem samozřejmě karmu. Ale myslím, že na jeden důvod jste zapomněl. Takže si ho dovolím uvést pokračováním vašeho titulku: ......."protože demokratické země na našeho breptu zvysoka kašlou."

19 2
možnosti
VV

;-D Ano, porad jeste ceka na to udajne ohlasene pozvani od Donalda Trumpa.;-DA nejak si nemohu vzpomenout, ze by vud ́bec v nejake demokraticke zemi byl.

Snad jeste jako ministersky predseda v israeli kde udelal obvyklou ostudu.

8 0
možnosti
Foto

Karma. Máte pravdu v tom, že zneužívání moci je pro tyto hochy platformou kamarádství. Svůj k svému.

8 0
možnosti
MV

Nemáme pandu, ale máme pajdu. Kam ty Zemanovy "přešlapy" vedou víme všichni.

14 0
možnosti
VS

Ke zajímavé, že nepíšu vůbec o obchodě, ale diskuze se zvrhla na otázku obchodu. Proto chci upozornit, že na světě je vícero zajímavých obchodních destinací Jako Japonsko, Jižní Korea, Indonésie, Indie, JAR, Brazílie, Mexiko. ..Ale tam pan president nikdy nezajel. Proč asi?

8 0
možnosti
Foto

O kousku přijatelní Číny se též lze zmínit: Taiwan. R^

0 0
možnosti
MB

Větší blamáž - jako je Zahraniční obchod = politika, u M. Zemana neexistuje! Obchodní styky Česka - se samotným Bavorskem, jsou totiž silnější než vztahy s Ruskem a Čínou dohromady !, (upozorňuje analytik M. Skořepa z České spořitelny).

Samozřejmě, že Otázkou zůstává, co ze slabého obchodního styku s východními mocnostmi plyne? Zejména Osobně, pro prezidenta a ostatní reprezentanty ČR .

Zatím, víme - Od r. 2016 náš export na Peking klesá. Zase Smlouva o propagaci Huawei s požitky je dobrá! Soukup za Barrandov dluží 1.1 mld Kč, Tvrdíkovi se naopak vede dobře. Český občan dostal holí přes záda před Čínským prezidentem, Panda do ZOO sice nedodána, ale zase se podařilo zkřížit Krtka! Čekám, kdy Miloš samovolně napíše 2 Omluvný dopis do Pekingu ... :-)

14 0
možnosti
Foto

Ale pokud funguje obchod s Bavorskem, tak tam není ho zapotřebí jezdit podporovat.

1 6
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik