Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejen pro p. Kindla z životopisu jedno z těch, kteří se nikdy nevzdali:

Hrozila VÁLKA ! Byla vyhlášena mobilizace. Byl se svými kolegy převelen na východ státu do velikého města.Vítali je, všude prapory, nadšení, všichni je chtěli hostit, všichni byli přáteli.

Kdesi jinde jiní cosi vyjednali, sepsali, podepsali a rozhodli! Nejen tam, kde byl se svými kolegy, ale i jinde byly ze dne na den jiné prapory a nenávist. Byli odveleni zpět a pak již téměř nevzlétli. Za několik měsíců poté pak museli předávat svá letadla, výzbroj a výstroj nenáviděné cizí armádě. Nevěděli co s nimi bude dál. Ale velice dobře tušili, kam to spěje. A nemínili se s tím, co se stalo, smířit!

Již v době, jež dalece těmto událostem předcházela, pracovala na různých místech celá řada velice schopných lidí, jejichž úkolem bylo zvažovat mnohé alternativy vývoje, včetně z toho plynoucích možných kroků a řešení.

Proto byli někteří z nich připraveni i na podobnou situaci. A když nastala, konali. Připravovali sítě, kanály a spojení. Tipovali spolehlivé a důvěryhodné jedince, které bylo dle situace možno kontaktovat. Mezi nimi, aniž by to předem věděl, byl také on, stejně jako řada jeho kolegů. Postupně v malých skupinách začali odcházet za hranice. Byl v jedné z nich. . !

1 0
možnosti

Pro vás také dějiny začínají rokem 1938.

0 1
možnosti

Souhlas s p. Kindlem, Beneš zbaběle utekl !!

2 2
možnosti
Foto

RvRvRv Beneš jako prezident a vrchní velitel naší armády po zjištění do jaké situace dostal Československo, abdikoval a zbaběle utekl. Byl prezidentem aniž by jej kdo zvolil.

5 4
možnosti

Abdikoval protože to žádal západ. A neutekl, ale jako málokdo věděl co přijde. Odešel bojovat za obnovu republiky. Jaký rozdíl proti velkému bojovníku Emanuelu Moravcovi, který chtěl bojovat a zůstal. Kdyby jsme bojovali proti třem armádám, porušili by jsme Mnichovskou dohodu a byli označeni za ty kteří zavinili II. světovou válku. Měli by jsem větší ztráty jak Poláci a naše hranice by byli v hranicích určených Mnichovskou smlouvou. Louny a Žatec by byly v Německu, Praha srovnána se zemí a málokdo z nás by tady mohl psát.

2 0
možnosti
Foto

R^[>-] Asi i tak. Atentát na R.H. vedl i k tomu, že exil. vláda v Londýně byla i de jure uznána, a tak jsme se stali oficial. spojenci protihitler. koalice. A od počátku II.WW zůstával pro většinu našeho odboje i nadále E.B. jejich prezidentem.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS