Diskuse

Jak jsem volil

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za komunistů jsme brblali, když jsme šli k volbám, protože jsme nemohli nic změnit. Ale se strachem jsme šli k volbám.

Dnes máme svobodu. Mnozí nejdou k volbám, protože si té svobody neváží. Mohou ovlivnit výsledek voleb podle svého přání, ale k volbám nejdou, protože je jim budoucnost státu lhostejná! K volbám nejdou, ale pak v hospodě brblají, že jsme špatně odvolili! K volbám nejdou a nechají zvolit někdy i lidské zrůdy. Nechají zvolit antidemokraty!

Musíme snad přijít o svoji svobodu, o demokracii, o právní stát, abychom zvedli zadek a šli volit? Budou pak ještě volby svobodné?!?

:-)

1 0
možnosti
JK

Co se tehdy nemohlo změnit? Stačilo k volbám nejít. Vypadá to, že jsem byl v populaci tehdy jeden z nejchytřejších.

0 1
možnosti
JK

Autore, v 80 letech se moc nebylo čeho bát k volbám nejít. To oni jen využívali vašeho strachu. Já k volbám nechodil. Jen jsem nahlásil, že budu v době konání voleb mimo město a že odvolím jinde. Nakonec jsem tam neodvolil a nikdo na to nikdy nepřišel. Jinak pokud jste na volební lístku škrtal do nečitelnosti jak mourovatý k ničemu to nebylo. Pro ně byla důležité hlavně to, že jste se k volbám dostavil. Kdybyste tam ten volební lístek snědl, tak by se statisticky vůbec nic nestalo. Oni by si už to poupravili podle sebe.

2 0
možnosti
Foto

Když jsem za Husáka chodil na vysokou školu, proběhly nějaké volby. Na vojenské katedře nám jeden podplukovník připomínal důležitost voleb a přidal svoji vzpomínku na volby v kasárnách v padesátých letech, která byla asi takováto:

"V kasárnách bylo vše vzorně uklizeno, k obědu byl řízek, hrála dechovka. Vojáci odcházeli organizovaně po četách do kinosálu, kde odvolili. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Problém nastal, až když jsme při sčítání hlasů zjistili, že námj jeden hlas chybí. Tam jsme po tom šli a zjistili jsme to. Představte si, byl to jeden cikán a on vám ten volební lístek sežral!"

1 0
možnosti
JK

Měli nechat volební povinnost jako za první republiky.

0 0
možnosti
DH

D53a36v44i48d 52H40o27r97á70k

30. 9. 2021 12:29

No, to jste tedy byl hrdina!

To označení "hrdina" myslím pochopitelně ironicky.

Ale co Vám závidím jsou, nebo přesněji byly ty manifestační volby, které já jako jedno z "Husákových děcek" ročníku 80 jsem nikdy bohužel nezažil a patrně už asi nikdy nezažiji.

To musel být skutečně nezapomenutelný zážitek, kdy šli voliči jednotným krokem s odhodlaným pohledem kupředu k volební urně.

0 1
možnosti
Foto

J92o64s94e50f 22B20á55r39t34a

30. 9. 2021 11:19

Takový blog doktor Vodvářka nikdy nenapíše. Zřejmě chodil tupě k volbám a teď kolem sebe jenom kope.

1 2
možnosti
ND

Marně dumám kde to pan doktor Vodvářka kolem sebe kope...

2 0
možnosti
ND

Jejdanánky, jak vy jste byl odvážný...

0 1
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik