Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M75i28l81a46n 12B12í98l51e92k

5. 10. 2021 10:00

Košický vládní program měl vedle znárodnění a pozemkové reformy i další body, které měly neblahý vliv na další směřování země (popř. program potvrzoval už dřívější ujednání). Vedle zákazu středo-pravicových stran šlo o jasné vyjádření součinnosti se SSSR ve všech oblastech, v souvislosti s armádou se uvádí: "Aby byla umožněna co nejužší bojová spolupráce s Rudou armádou, nutná v zájmu vítězství i naší budoucnosti, budou organizace, výzbroj a výcvik nové čs. branné moci stejné jako organizace, výzbroj a výcvik Rudé armády." Dokonce je výslovně zmíněno i později nechvalně proslulé Reicinovo OBZ, kdy při zkoumání politické a národní způsobilosti vojska "...odpovědná úloha tu připadá aparátu “obranného zpravodajství”, který musí být vybudován z nejspolehlivějších lidí v samostatný orgán"...

Když se k tomu připočte personální obsazení ministerstev, kdy KSČ (plus KSS) získala nejdůležitější posty, pak brzký odchod Rudé armády pro další vývoj moc neznamenal, protože klíčové postavení v silových resortech stejně měli komunisté.

0 0
možnosti
VV

No,

vlastne se mel jmenovat Moskevsky vladni program. Vse tam ujednane ci odsouhlasene bylo narizeno z Moskvy.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby se socializace zrealizovala jen v intencích KVP, byl by život v ČSR a ČSSR ještě přijatelný. Zkonfiskovanou půdu by si rozebrali drobní rolníci, zůstaly by řemeslnické dílny a menší výrobní firmy. Jenomže čeští komunisté, jak je v naší povaze, chtěli být papežtější než papež.

0 0
možnosti
LF

L73u48k39a58s 33F93i81k51r

4. 10. 2021 19:55

A dodrzeli komuniste nekdy sve sliby? Vy komousi jste byli vzdy zrudy a moralni odpad spolecnosti. Horsi nez naciste a fasiste.

3 0
možnosti
JZ

Tak v Polsku a Maďarsku získali komunisté moc s pomocí Sovětů a za použití brutálního násilí proti vůli drtivé většiny tamního obyvatelstva.

3 0
možnosti
OD

Košický vládní program, pravý počátek rudé totality u nás.

3 0
možnosti
Foto

Sovětská armáda byla u nás vyživována Českou vládou. To neexistovalo v nikde v Evropě. Podepsal to Beneš. Místo aby sovětských vojáků ubývalo, tak jich přibývalo. Zabývala se loupežemi, vraždami, znásilňování žen, rabování našich továren, krádeže patentů, vykrádání bank. Sovětské vedení vyzvalo armádu USA aby opustila Čechy. Tak se pochlapila a řekla, že se nehne dokud sovětská armáda neodejde. Tohle donutilo Stalina aby sovětská armáda naše území opustit.RvRvRv

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik