Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vytunelovaná Česká strana národně sociální - Estébák

Tak vás opět vítám u další kapitoly z knihy Emila Špatného Estébáci, tuneláři, miliardáři..."druhá" vláda aneb Ukradená, či spíše rozkradená revoluce. Dnes se budeme věnovat další významné osobě, která se podílela nejenom na tunelování ČSNS.

Na jejím příběhu ukážeme jak velký vliv měli a stále mají estébáci na dění v republice. Mohl bych popsat desítky případů tunelů, v jejichmž pozadí hráli významnou roli estébáci (Junek, Čadek atd). Ale nás zajímá jediný z nich, JUDr. Daniel Honzík. Agent StB s registračním číslem 23300,  s krycím jménem DANNY. Jeho spis, jako mnoho jiných, byl zničen 7.12. 1989, ale podle množství razítek na dochovaných dokumentech, se určitě jednalo o důležitého agenta (zaměstnance?). První razítko pochází z roku 1984, kdy bylo Honzíkovi pouhých třiadvacet let. Daniel Honzík má ještě jednu registraci, která je vedena pod číslem 017487. Podle dochovaných poznámek pracoval Honzík pro II. a X. správu, které měly za úkol boj proti vnitřnímu nepříteli a pro III. správu, což byla Hlavní správa vojenské kontrarozvědky.

Poprvé se Daniel Honzík proslavil v roce 1997. Spolu s Egonem Kulhánkem, budoucím ředitelem Karlínského divadla; zesnulým hudebním skladatelem Karlem Svobodou a nyní taktéž zesnulým tanečníkem a choreografem Richardem Hesem a JUDr. Josefem Skácelem zakládá v roce 1994 firmu NOTE BENE MUSICAL PRODUKTION. Firma produkovala v Kongresovém centru muzikál Dracula. V roce 1997 rozhodl magistrát Prahy o vyklizení Paláce kultury kvůli rekonstrukci pro zasedání MMF. Překvapení pracovníci magistrátu k svému údivu zjistili, že je tam uzavřeno několik absurdních smluv. Podle smlouvy s uvedenou firmou měla firma dostat 370 milionů odstupné!

Ten, kdo sestavoval smlouvu byl JUDr. Daniel Honzík, který byl zároveň i většinovým vlastníkem firmy. Když se to provalilo, byl mu advokátní komorou pozastaven od 1.1. 1999 do 1.4. 2000 právní výkon. Bohužel za zneužití informací v hospodářském styku ho nikdo nestíhal.

Daniel Honzík vlastní nebo vlastnil více společností. Pro ČSNS je zásadní firmou Londýnská a.s., jejímž spolumajitelem byl i předseda ČSNS Jan  Šula a Jiří Ruml mladší. Jediný z Rumlů, který nepodepsal Chartu. Londýnská a.s. v té  době kupuje v Londýnské ulici, na pražských Vinohradech. druhý dům. Protože Daniel Honzík nemůže podnikat v advokacii, potřebuje peníze. Hodně peněz, aby se mnohl věnovat své oblíbené činnosti - kupovaní nemovitostí. K tomu stačí se obrátit na svého společníka ve firmě - Jana Šulu. Jan Šula, jako předseda ČSNS, podepisuje s Honzíkem pronájem jednoho patra koupeného domu. A to i přesto, že strana v té době vlastnila ( vedle obchodního domu Kotva) obrovský dům na  náměstí Republiky. Ale než se ČSNS do domu v Londýnské přestěhuje, zadlužená strana na své náklady rekonstruuje za více jak dva miliony korun nejen patro, ale i zařízení pro provoz celého domu. Poté už pouze platí, ale ani jedna platba neodchází na účet uvedený ve smlouvě. Stejnou věc platí vícekrát. Jednou v hotovosti. Podruhé na jeden účet. Příště na další účet. Ale protože jim to bylo málo, tak podepíšou smlouvu s účetní firmou, které každý měsíc štědře platí. Jenomže to má jeden háček. Účet uvedený na fakturách patří firmě Londýnská a.s. Takto stranu postupně okradli minimálně  o pět milionů.  Když strana, ani ne po dvou letech, odchází  z Londýnské, nedostane ani korunu nahrády za provedenou rekonstrukci.

Daniel Honzík bohatne a po rezidenci v milionářské Kamenici kupuje v roce 2004 nemovitost v pražském Brániku v ulici Nad Lomem. Přes protesty obyvatel ulice si přes chodník postaví rampu. Na reakci rozhořčených obyvatel reagoval stavební úřad tím, že stavbu označil za nepovolenou a požadoval její odstranění. Na toto rozhodnutí Honzík nereagoval a pokračoval ve výstavbě.  Konečné řešení oddaloval odvoláním k magistrátu a poté na Ministerstvo pro místní rozvoj. Obě instituce potvrdily stanovisko stavebního úřadu: stavba je nepovolená a musí být do 18.4. 2006 odstraněna. Černá stavba samozřejmě stojí dodnes. Pozemek, na kterém se nachází chodník, patřil hl. městu  Praha. Ta ho Honzíkovi prodala. Opět na úkor obyvatel zvítězil estébák!

V knize je tomuto pánovi věnováno hodně stránek. Ale přesto se zmíním o Honzíkově poslední akci. Mezi Vánocemi a Novým rokem 2012 vznikl úřední dokument, který odstartoval nevídaný spor o pozemky v lokalitě Vackov na pražském Žižkově. Spor který může mít pro Metrostav a pražský magistrát stamilionovou dohru. V prosinci 2012 rozhodl Pozemkový úřad, že parcela o výměře 5,8 ha se vydává restituentům. V pozadí požadavku po dvacetiletém spánku restituce stojí JUDr. Daniel Honzík, který za 92-letou restituentku přišel do Metrostavu s velkorysou nabídkou: zaplaťteí 68 milionů! Když je  obdržím, s radostí stáhnu restituční nárok.

Zajímavé je, že se svým požadavkem přišel v době, kdy Metrostav dostavěl první byty, a začal je prodávat. Jó, někteří z nás se umějí otáčet.

Takže, koho zajímá další pokračování, nashledanou zítra touhle dobou.

Autor: Vladislav Svoboda | čtvrtek 20.2.2014 13:20 | karma článku: 27,71 | přečteno: 4186x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Sovětský svaz (Rusko) nese spoluzodpovědnost za miliony mrtvých v II. světové válce

V poslední době si někteří lidé, poznamenaní socialistickým školstvím, stěžují, že se přepisují dějiny. Já si naopak myslím, že nás ještě čeká hodně přepisování. Jedno z nich je úloha Sovětského svazu (Ruska) v II. světové válce!

7.5.2024 v 8:34 | Karma: 13,98 | Přečteno: 259x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

Po několika letech jsem se vrátil na idnes blog. Bohužel to co jsem měl připravení zmizelo a nahrávání nejde. takže opět idnes opouštím a budu se věnovat facebooku.

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,53 | Přečteno: 406x | Diskuse| Miniblogy

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

Jednou z nejhorších polistopadových událostí byl podpis opoziční smlouvy. Kmotři ji pochopili jako svou nedotknutelnost, a že si mohou dělat co uznají za vhodné. Ne nadarmo se někde celou noc bujaře slavilo.

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55 | Přečteno: 282x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

V roce 1990 se stal předsedou Československé strany socialistické mladý, velmi pohledný a ambiciózní Jiří Vyvadil.

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03 | Přečteno: 319x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

Privatizace byla příležitost pro veksláky, řezníky, zelináře a další, jak zlegalizovat své nelegální výdělky. Privatizace využili i cizinci, kteří nakupovali provozovny přes takzvané bílé koně.

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09 | Přečteno: 358x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Rakouské Zelené do eurovoleb povede mladá aktivistka. Je nezkušená a lže, zní

18. května 2024  11:55

Lídryně kandidátky rakouské vládní strany Zelení do Evropského parlamentu Lena Schillingová se od...

Nehoda kamionu na osm hodin zastavila provoz na D35 u Olomouce

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  11:42

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Na Česko udeří od jihovýchodu bouřky. Hrozí kroupy a také přívalové deště

18. května 2024  11:19,  aktualizováno  11:40

Přímý přenos Silné bouřky dnes zasáhnou Moravu a jihovýchod Čech, v neděli pak celé Česko, uvedli meteorologové....

Slovenský soud rozhodne o vazbě pro atentátníka. Vláda zasedne ve středu

18. května 2024  11:09

Soud na Slovensku rozhodne o návrhu na vazební stíhání muže obviněného ze středečního atentátu na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1435x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik