Vladislav Svoboda

Nestydatost ČSSD

16. 02. 2017 11:23:08
Podle médií vadí ČSSD odliv zisků velkých bank do zahraničí. V honbě za penězi, kterými chce uplácet své voliče, žádá progresivní zdanění peněžních ústavů. Toto zdanění by mělo státu vynést jedenáct miliard korun.

To je přesně tolik, kolik jejich vláda za pouhých jedenáct měsíců roku 2016 rozdala na podporu bydlení sociálně slabých občanů. A je to v podstatě i částka, která díky jejich nesmyslné sociální politiky odešla do zahraničí, protože většina majitelů těchto "sociálních" bytů jsou cizinci.

Přitom je ironií, že právě vláda ČSSD pod vedením Miloše Zemana prodala banky do cizích rukou, včetně IPB, kterou s hlubokým výdechem radostné spokojenosti prodala za jednu korunu. Náklady státu (a nás všech) na sanaci této banky byla kolem 155 miliard korun. To byla jedna z mnoha částek které nás stály banky díky vládám ODS a ČSSD. Pro občerstvení mysli uvádím některé pády bank:

AB banka 1995 Agrobanka 1995 Banka Bohéma 1994 Bankovní dům Skala 1997 COOP banka 1996 Ekoagrobanka 1996 HYPO - Bank 1998 Kreditní banka Plzeň 1998 Pragobanka 1998 Velkomoravská banka 1996 IPB 2000

K tomu je nutné připočítat pád kampeliček, jejíž činnost nebyla v podstatě regulována. Vzniklo jich 120 a většina z nich šla koncem devadesátých let do likvidace nebo konkurzu. V podstatě se dá říci, že nás tyto pády stálo minimálně 700 miliard korun. Hlavní zodpovědnost za to nesou dvě politické strany ODS a ČSSD a jejich předsedové Václav Klaus a Miloš Zeman. Přitom to byl právě Miloš Zeman a jeho ČSSD která zdržovala přijetí zákonů o privatizaci bank s tím, že právě privatizace bank bude jejich hlavní volební triumf ve volbách v roce 1998. Jejich politická hra nás všechny, jako obvykle, stála hodně peněz.

Pokud se někdo stěžuje na malý plat a postupném zaostávání za Polskem a Slovenskem, které nás během těchto let dohnali, tak je nutné se vrátit do devadesátých let a připomenout si činnost těchto dvou stran a dvou pánů.

Zdá se, že ČSSD spoléhá, a dá se říci že oprávněně, na to, že voliči mají velmi krátkou paměť. Zvláště Bohuslav Sobotka, který jako ministr financí odpustil agentu StB a příteli Jiřího Paroubka Vlastimilovi Dvořákovi .dvacet šest milionů korun na daních.

Jenomže volby se rychle blíží, a část voličů už čeká s nataženou dlaní co jim ČSSD slíbí a dá. A ke všemu ve volbách nejde pouze o populistické volební sliby, ale i o dobře placená poslanecká a vládní místa, která vám na stáří zajistí slušný důchod. A na ten je taky třeba někde sehnat peníze. Nejlépe z bank, které ČSSD s takovou radostí prodala. A na to většina voličů slyší: "Jen jim to cizákům vemte!" Ale že právě oni, ty banky zachránili a vytáhli ze srabu, jaksi zapomněli. A už vůbec nikdo nehovoří, jak naše vlády dokázaly řídit banky. Tak dobře, že nás to stálo možná celý roční rozpočet státu.

A nyní se dostáváme k dalšímu problému - koho volit? Volit strany, které nás svou činností minimálně o deset let opozdily? Či volit "hnutí" miliardáře s komunistickou a estébáckou minulostí plnou přeběhlíků z jiných politických stran? Komunisty - zločineckou organizaci? Tak koho vlastně? A nebo, jako mnoho jiných nejít k volbám? Není nám, co chodíme k volbám, co závidět.

Autor: Vladislav Svoboda | karma: 34.81 | přečteno: 1651 ×
Poslední články autora