Vladislav Svoboda

Jak mě zavedení EET změnilo život

2. 03. 2017 10:38:16
Bydlím v jedné vesnici poblíž Prahy. Není to chudá vesnice. Nezaměstnanost nulová. Životní úroveň nadprůměrná. Spojení do Prahy komfortní. A to buď po dálnici nebo moderním vlakem. Takže se dá říci, že zde panuje spokojenost.

Jenomže zavedení EET způsobilo některým obyvatelům nečekané problémy. Prvního prosince zavřela hospoda u nádraží. Nevyplatilo se jim zavedení EET. Hospoda žila především z letních cyklistů. Přes zimu nebyla moc navštěvovaná, i když se snažila a jednou za čtrnáct dní pořádala trampské večery. Ale konkurence zbývajících dvou hospod byla přece jenom silná. Bohužel, až mi zase někdy ujede vlak, nedám si už pivo, než mně přijede další. Ale i to se dá přežít. Horší je, že včera skončila u nádraží iediná trafika. Stála na rohu na pozemku zahrady a otvírala každý den včetně soboty a neděle už v půl šesté; aby si každý mohl do vlaku koupit noviny, časopis či sušenku. Nebyla tam zavedená elektřina. V zimě hřála obsluhu propan butanová kamínka a obsluhovala vás usměvavá dáma blížící se důchodovému věku. Ač nerada zavřela. Technika byla na ní až moc složitá a zavedení elektriky do svého krámku, který stál na její zahradě, by bylo drahé. Takže si místní nebudou moci koupit svůj denní tisk, který jim zpříjemňoval cestu valkem. A já, ani svůj oblíbený časopis.

Je jasné, že se nyní na DPH vybere více. Většina hospod zdražila. Zdražily i některé potraviny. Takže v důsledku, zvýšení vyběru DPH zaplatíme my všichni ze své kapsy. K tomu je nutno připočítat vybrané DPH za koupené pokladny na EET a za poplatky za jejich provoz. Horší je, že ti co daně krátili, je budou krátit dál .

P.S. Nebyly to jediné provozovny které v obci zavřely. Zavřela tady i jediná prodejna potravin. Pravda nemůže za to EET, ale k údivu - nevěra. Poté co manžel zjistil, že mu je jeho žena nevěrná, vyhodil ji i s prodavačky, kterému to zapomněly říci. Nyní hledá nové. Doufám, že je najde v nejkratším možném termínu a nezapomene si vyřídit EET. Přitom doufám, že jeho žena není nyní dealerka pokladen EET..

Autor: Vladislav Svoboda | karma: 38.41 | přečteno: 2868 ×
Poslední články autora