Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

KLDR - poslední stalinská relikvie

Svět se bojí jaderné války, Korejská lidově demokratická republika slaví, je asi nejvýstižnější nadpis jednoho z mnoha článků, věnující se současném dění kolem komunistické  KLDR.

Jako obvykle kam vstoupila osvoboditelská Rudá armáda, zanechala za sebou loutkovou komunistickou vládu. Ale zatímco v Evropě všechny jimi dosazené vládní garnitury se odporoučely do propadliště dějin; v Asii nadále přežívají ve Vietnamu a Čínské lidové republice, i když s myšlenkou komunismu mají už pramálo co společného. Jen v KLDR přežívá nejen komunismus, ale přímo stalinismus toho nejhrubšího zrna.

Hlavní zásluhu na tomto stavu nese generalissimus Josif Vissrionovič Stalin (Džugašvili), který z člena Komunistické strany Číny a neznámého vojenského velitele Kim ir-sena podle ruské transkripce, ale korejsky Kim il-song, který jako Lenin a Stalin měl i jiné původní jméno Kim Song-džu, udělal generálního tajemníka komunistické strany. Přičemž Kim znamená "dosáhnout slunce". Což se mu svým způsobem podařilo.

Stalin tak nevědomky založil komunistickou "královskou" dynastii, které by mohli závidět i Habsburkové, Bourboni a další evropské královské rody. Kimové, oproti nim, nemají žádnou opozici - šlechtu, církev, bohatá města.

Zbožnění Kimů trvá více jak dlouhých sedmdesát let a dosahuje  zbožnění slavných herců, zpěváku a dosahuje vrcholu beatlemánie. Aspoň u jeho občanů. I když nelze poznat nakolik je to hrané, a nakolik skutečné.

V roce 1947 rozhodlo OSN a svobodných volbách v Korei. Jako obvykle to Sovětský svaz nedovolil, takže v roce 1948 se konaly svobodné volby pouze na jihu. A na severu vznikla KLDR a jejím hlavním cílem se stalo sjednocení Koree. Samozřejmě pod komunistickou, či spíše pod vládou KIm-ir sena. Proto okamžitě začal jednat s komunistickými vůdci Stalinem a Mao-ce-tungem o napadení Korejské republiky.

Kim ir-sen byl hlavní a jediný iniciátor napadení Korejské republiky a nese přímou zodpovědnost za válku v letech 1950 - 1953 a osobní zodpovědnost za 3,5 miliony obětí. V letech 1945 - 1958 nechal zavraždit, popravit, uvěznit  všechny významné osobnosti, včetně představitelů náboženských obcí. V KLDR došlo k nejhoršímu tažení proti křesťanům ve XX. století. Do té doby tvořili křesťané 13% obyvatel.

Kim ir-sen prožil poslední léta svého života v atomovém krytu, protože po rozpadu komunistického bloku v Evropě se obával o svůj život. Z tohoto důvodu taky nikdy neletěl letadlem a jezdil po světě pouze vlakem.

Po něm přišel Kim II. - Kim čong-il. Byl to bohém, který nosil vysoké podpatky, aby byl vyšší. Měl rád dobré pití (hlavně západní) a sexuální hrátky. V jeho éře zažila KLDR několik hladomorů. 

 

Dalším v řadě je Kim III. Kim čong-un. Nejmladší syn Kim čong-ila. Kim III. vystudoval pod falešným jménem Chol Pak mezinárodní školu v Bernu, ve Švýcarsku a hovoří anglicky, francouzsky a německy.

Jenomže tak jako jeho dynastičtí předchůdci se cítí ohrožen. Okolním světem. A přes občasné hladomory, a na úkor životní úrovně svého lidu, kterým se tak rádi komunisté ohánějí, se Kimům podařilo vybudovat třetí největší armádu na světě s cca 1,3 milionů vojáků a s osmi milionů rezervistů. A jak se zdá, podařilo se jim vyvinout rakety středního a možná i dalekého doletu a jaderné hlavice, které jsou schopny tyto rakety nést. 

V současnosti se KLDR stala největší světovou hrozbou. A je víc než jasné, že je nutné ji zastavit. Ti kteří ji mohou zastavit, tím že ji odříznou od všech zdrojů a obchodů, je komunistická Čína a putinovské Rusko, které jako pohrobek Sovětského svazu nese za současnou situaci největší zodpovědnost. Jenomže jak se zdá, tak se obě země k tomu nemají. Naopak to vypadá, že jim tato velmi nebezpečná situace velmi vyhovuje a budou se snažit z ní co nejvíce vytěžit, bez ohledu na to, co si svět myslí.

A svět, pokud se chce vyhnout válečnému konfliktu, musí činit. Aspoň tak jako Mexiko, které včera vyhostilo severokorejského velvyslance. Očekávám, a rád bych tomu věřil, že naše vláda bude Mexiko následovat a vyhostí z naší země severokorejského velvyslance a bude v EU prosazovat to samé pro ostatní členy EU.

Autor: Vladislav Svoboda | pátek 8.9.2017 11:43 | karma článku: 22,05 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Nová podoba?

Po několika letech jsem se vrátil na idnes blog. Bohužel to co jsem měl připravení zmizelo a nahrávání nejde. takže opět idnes opouštím a budu se věnovat facebooku.

11.4.2024 v 9:43 | Karma: 9,16 | Přečteno: 394x | Diskuse| Miniblogy

Vladislav Svoboda

V. díl Pouštění žilou

Jednou z nejhorších polistopadových událostí byl podpis opoziční smlouvy. Kmotři ji pochopili jako svou nedotknutelnost, a že si mohou dělat co uznají za vhodné. Ne nadarmo se někde celou noc bujaře slavilo.

8.4.2024 v 8:32 | Karma: 10,55 | Přečteno: 279x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

IV. díl Chaos

V roce 1990 se stal předsedou Československé strany socialistické mladý, velmi pohledný a ambiciózní Jiří Vyvadil.

5.4.2024 v 9:13 | Karma: 11,03 | Přečteno: 312x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

III. díl Náměstek

Privatizace byla příležitost pro veksláky, řezníky, zelináře a další, jak zlegalizovat své nelegální výdělky. Privatizace využili i cizinci, kteří nakupovali provozovny přes takzvané bílé koně.

4.4.2024 v 8:55 | Karma: 11,09 | Přečteno: 355x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Vrána k vráně sedá

Po devadesátém roce se někteří estébáci rychle zorientovali, a zjistili, že svými znalostmi a kontakty se mohou dopracovat k značnému majetku. Jedním z nich byl agent s registračním číslem 16 777 a krycím jménem Vlastimil.

2.4.2024 v 9:35 | Karma: 25,88 | Přečteno: 792x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik