Vladislav Svoboda

Kolik nás bude stát Tomio Okamura?

14. 03. 2018 11:12:43
Za čtyři roky dostal Okamurův Úsvit od státu 122 743 900 Kč. Ovšem peníze se prapodivně vypařily a stály za rozpadem Úsvitu. Okamurova nová strana SPD je o stovky milionů korun úspěšnější.

Bez přehánění se dá říci, že Tomio Okamura je nejúspěšnější politický podnikatel. Už jako předseda Úsvitu, strany s pár členy, vyváděl na svůj účet měsíčně 958 333 Kč. (viz smlouva) Přitom v programu jeho strany SPD se píše "Za korupci a rozkrádání veřejných prostředků (to je i státní příspěvek) musí následovat trest."

Nyní po volbách je ještě úspěšnější. Jeho strana získala za volby 173 057 400 Kč a každý rok, co bude v parlamentu, dostane dalších čtyřicet milionů korun. Pravda není jediná, a některé, jako například Ano, jsou na tom lépe. Ale v tomto případě to Andrej Babiš nejspíše bere jako další dotaci od státu.

Problém je, že jediné téma SPD je takzvaná přímá demokracie, což jsou v podstatě neustálá referenda. A teď si spočítejme kolik takové referendum bude stát? Můžeme to srovnat s parlamentními volbami, protože musíme vytisknout lístky, rozvést je, vytvořit komise a zaplatit je. Takže jsme na cca půl miliardy korun. Jenomže k tomu musíme přičíst zaměstnance, kteří budou muset zkontrolovat tisíce podpisových archů. A to se neudělá za pár dnů.

A protože Okamura si nejspíše představuje, že by pomalu každý měsíc bylo nějaké referendum, či odvolávání politiků a volení nových politiků, rychle dojdeme k roční částce pohybující se minimálně kolem šesti miliard. A protože Okamura má sociální cítění (aspoň to tvrdí), tak chce taky (jako v podstatě všichni) přidat důchodcům, zdravotníků a učitelům; tak se nezbývá než se ho zeptat, kde na to všechno vezme?

Ironií je, že k jeho úspěchu stačí donekonečna, na jakoukoliv otázku, opakovat několik frází: Odmítáme islám. Chceme prosadit náš program. Naší prioritou je náš program. Podpoříme jen toho, kdo bude prosazovat náš program. (prosím opakovat stokrát)

Autor: Vladislav Svoboda | karma: 32.75 | přečteno: 1769 ×
Poslední články autora