Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Velmi dobře a možná ještě velmi mírně napsáno. Popisujete totiž jenom obecně známé věci, kolik se jich ještě podařilo utajit...

Jinak je mi na blití, když vidím Luftjardu Tvrdíka, který jako bílý superkůň dokázal vytunelovat pro svoje stranické kmotry ČSA, jak se dnes prsí před čínskými investory...;-€ 

Doufám, že mají klucí čínský hodně velký šrajtofle....

11 1
možnosti
Foto

Díky za pokračování a těším se na další. KARMA.

Ve vašem popisu jsem nenašel chybu a proto tleskám.

8 1
možnosti
MD

Tak on uz nas symbol (revoluce) a dalsi dobre vedeli, kdo vsechno je komunista jako tapeta a kdo zed , na jakych mistech a kolik jich je. Proto nabadali ke smirlivosti ve stylu 'nejsme jako oni', aby nedoslo k 'pobiti' jedincu z jejich, rekneme, vlastnich rad.

1 0
možnosti
OK

Havel nechtěl přesně to, co se děje dnes - aby se proti sobě (a to hned na začátku nové epochy) postavili jedni proti druhým. Případně aby se společnost zabývala dělením, kdo kam patří. A bylo to moc dobře.

3 0
možnosti
SB

Váš článek považuji za naprostou hloupost.

V dobách opoziční smlouvy se tady děly úplně stejné špinavosti, jako kdykoli předtím a kdykoli potom po změně režimu.

Jediné, čím se tato doba od jiných liší, je to, že novináři z ryze osobních důvodů (jejich oblíbení politici, tedy lidé blízcí Václavu Havlovi, byli vystaveni do postavení mimo hru) do tehdejší politické garnitury prali natolik, až řadě lidí vymyli mozek a lidé potom naprosto běžné celospolečenské nešvary házeli na vrub opoziční smlouvy. Ale kdyby v tu dobu tehdy vládl kdokoli jiný, nebylo by to ani o moc lepší, ani o moc horší.

To je můj názor. Opoziční smlouvy se nezastávám proto, že bych v ní viděl něco ideálního (vždyť přeci píši, že v době jejího trvání k naprosto běžným špinavostem docházelo). Kdyby ji někdo vynášel až do nebes, považoval bych to za stejný nesmysl, jako když ji někdo sráží až do pekel.

5 12
možnosti
OK

Vy tedy nevidíte v rozdíl v tom, když jedna velká strana vládne a druhá velká strana jí v opozici šlape na paty (logicky se na ni snaží něco najít, aby příště dostala šanci ona), nebo když se tyhle dvě velké strany dohodnou a rozdělí si funkce - jedni ve vládě, druzí v parlamentu a dozorčích radách s tím, že si na paty šlapat nebudou. Vám to přijde jedno?

8 0
možnosti
Foto

Dobrý příspěvek, jenom doufám, že se nedostane učebnic dějepisu pro svou jednostrannost.

1 2
možnosti
Foto

Je to velmi výstižný, korektní a nestranný popis.

6 3
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik