Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pořád mi nejde z hlavy to zušlechtění, to mělo být přesně co? Podpora udavačství, cílená likvidace nepohodlných, protože i když to neřekl, tak si to určitě myslel, nesmyslné trestání za "rozvracení" republiky, znárodnění, všudy přítomný strach nebo co přesně je myšleno tím "zušlechtěním"?

2 0
možnosti
Foto

Vzrostla, respektive rozšířila se gramotnost, všichni měli zaměstnání, to znamená, že se museli naučit dodržovat nějaké pracovní předpisy a návyky (chodit pravidelně do práce), museli se minimálně vyučit (účňovské školství na tu bídu nebylo v nejhorším stavu), zlepšilo se vybavení domácnosti a bytů (stejným tempem jako v Rakousku), většina lidí začala žít ve městech).

1 0
možnosti

Čili bylo dosaženo téhož jako na západě, přičemž tam se obešli bez diktatury proletariátu a všech z toho vyplývajících "vymožeností"?

4 1
možnosti
Foto

Všichni neměli zaměstnání, ty režimu "nepohodlné" zaměstnal jen málokdo. Vybavení domácností značně pokulhávalo za západem, v době, kdy se statistici radovali, že některé domácnosti mají splachovací WC, koupelnu a lednici, bylo na západě běžné mít myčku na nádobí, zavlažovací systém na zahradě, mrazák, automatickou pračku a dokonce i barevnou TV. I když barevná TV v socialismu nikomu nechyběla, protože socialistická TV beztak nevysílala barevně. Ono je to těžký, když novinky nemůže vymýšlet talentovaný člověk, ale dostatečně prověřený soudruh, to pak ten vývoj kulhá na obě nohy a k tomu je třeba změnit výrobní linky, jenže to nelze, protože plán pětiletky se zaměřil na vysokou sklizeň a před pěti lety byly schváleny investice do nových traktorů. Ba co hůř, ani s tou gramotností to nebylo tak skvělé, protože takový běžný úderník nebyl schopen ani vyplnit správně složenku. ;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS