Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Pobaltí bylo vždy strategicky velmi významné, takže neutralitu by v žádném případě během 2.sv.války neudrželo. Takže Stalin měl 2 možnosti, buďto čekat, až je napadne Hitler - a uvědomte si, že z Estonska do Leningradu to bylo pouhých 100 km, nebo ho předběhnout a Pobaltí zabrat.

Tím nijak nechci obhajovat čistky, vraždění a deportace obyvatel. Bylo to zvěrstvo.

Ale viděno z čistě strategického pohledu to bylo ze strany SSSR v podstatě nevyhnutelné řešení.

4 11
možnosti
Foto

Pane Bryknare, napadení kteréhokoliv suverénního státu kýmkoliv se nazývá agrese, okupace a jde o čin mezinárodního terorismu /zejména v souvislosti s údaji o zavražděných občanech pobaltských států/.

Stalin byl stejného založení jako Hitler a odůvodňovat jeho čin tím, že by jej stejně časem provedl ten druhý, je nesmyslnou apologetizací mocichtivého diktátora.

15 1
možnosti
LV

L41i95b24o87r 61V18a75n81ě24k

26. 9. 2016 10:38

Zajímavé osvěžení informací.

Jen mám trochu obavy, že to slouží k asociování sovětského imperialismu se současnou ruskou reprezentací...

2 0
možnosti
SN

:-).....Ne, Libore, že máte obavy, ale ono to tak je ! Někteří pánové i když vypadají velmi vzdělaně, zamrzli svým rozumem v minulosti,(pro nás v 68.), a zapomněli, že svět i chování států je od té doby daleko, daleko jiné ! R^R^R^

0 9
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1435x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik