Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zapomněl se na vydrancovaná uranová ložiska. Tam možná byla ztráta největší.

2 0
možnosti
SB

Já osobně jsem rád, že Rusové tady už nejsou, a na nějaké placení od nich nejsem zvědavý.

Buďme rádi, že odtáhli, a nebabrejme se už v tom.

Tak jako tak se u nás rozkrade každý rok mnohem více, ať už mluvíme o stranách, o nichž se v této souvislosti hovoří nejvíce, nebo o stranách, které naopak hystericky kritizovaly tyto nešvary, novináři je v tom podporovali, ale ony samy (ty kritizující strany) byly a jsou úplně stejné, přestože si o nich mnozí lidé dělají iluzi, že kradou méně. Ve skutečnosti nejsou ani horší, ale ani lepší než ty strany, které jsou kritizovány zcela oprávněně, ale nespravedlivě jim je přisuzován na ty rozkrádačky monopol.

Navíc i pokud jde o přímé škody způsobené okupací, které by bylo možno vyčíslit, tak ty jsou zanedbatelné oproti těm, které nám minulý režim připravil už svou existencí a které ani vyčíslit nelze (například to, že spousta schopných lidí nemohla pracovat v oboru, v němž by republice určitě přinesla větší prospěch než u té lopaty, ke které je vládnoucí kruhy poslaly, apod.). Ale tyhle škody už nikdy nikdo nezjistí, protože lze zjistit škody, které se skutečně staly, ale nikdo není jasnovidec, aby zjistil škody, ke kterým došlo tím, že se něco naopak nestalo.

Rusové také mohli Němcům po válce předepsat reparace za zničenou zemi, ale už nikdy nikdo nezjistí, o kolik peněz přišli třeba tím, že dvacetiletý geniální kluk padl u Kurska a neměl čas být tady tak dlouho, až by v ve věku 37 let v roce 1960 přišel na zlepšovací návrh, který by sovětskému a možná světovému průmyslu ušetřil miliardy. Protože však padl ve dvaceti letech, tak jsme se nikdy ani nedozvěděli, co v něm Sovětský svaz a potažmo možná celý svět ztratil.

1 0
možnosti
MM

Tak teď jste vše vysvětlil a bylo to i dlouhý!;-D

2 0
možnosti
HV

H67o18n26z57a 36V13r80á48n62a

22. 9. 2017 10:44

A myslím, že nejen jak píší diskutéři níže by nic nezaplatili s poukazem na dohodu při odchodu, ale asi by poukazovali na to, že si jejich přítomnost vyprosili někteří státní představitelé. Nehledě na to, že s umístěním jejich vojsk nakonec vláda souhlasila. A můžem stokrát poukazovat na nátlak, pod kterým nakonec podepsali.

0 0
možnosti
Foto

Pokud je mi známo, tak tato otázka byla řešena při vyjednání sovětsko-československé dohody o stažení sovětské armády, kde je klauzule, že obě strany nebudou po sobě požadovat žádné náhrady škod. Proto jsme hradili např. ekologické škody z vlastní kapsy.

Ta odcházející sovětská armáda po sobě také něco zanechala, třeba bytové čtvrti.

1 7
možnosti
PP

Abychom okupační vojska tehdy od nás dostali, souhlasilo se se vším, jen aby byly pryč. A okupanti tvrdili, že tu něco zanechávají, třeba domy, tak měla údajně nuly od nuly pojít. Ale každý věděl, že tu jsou a budou škody.

Ta munice v Ralsku, se, myslím, sbírá jen do hloubky 30 cm, tedy co je hlouběji, tam zůstává. A znečištěné spodní vody tam pořád jsou. Ralsko asi nebude nikdy vyčištěno a bude stovky let rizikové.

9 0
možnosti

Moh ́by nám to vysvětlit Kokáb.

0 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik