Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek. R^

Docela by mě zajímala statistika tohoto fenoménu. Tedy kdybychom si vzali řekněme 100 nejbohatších Čechů, kolik z nich se dostalo k majetku přes konexe a machinace a kolik díky své pracovitosti a talentu...

2 0
možnosti
RR

Jak to že prošla bez povšimnutí novela o biopalivech? Jak to, že si toho nepovšimli naši bdělí strážci demokracie? Jeden za osumnact a druzí bez dvou za dvacet.

1 2
možnosti
PK

Kapitalismus 21.století je o dost jiný než před sto lety, takže srovnání B x B kulhá. I u nás máme miliardáře, kteří vybudovali imperium z nuly - Jančura, Lukačevič.... Ale ve světě je i běžné podnikání - koupě a prodej podniků, rozdělení, ořezání neefektivní části. S trochou nadsázky - takový Gere v Pretty woman. Kdyby šel Křéťa, Kellner a podobní do vysoké politiky - také by vadili? A určitě to nejsou andělé:-)

2 0
možnosti
SN

:-)......Já Vám, pane autore, také poklepu na rameno. Napsal jste to výborně, ale.....srovnávat dobu, kdy Baťa podnikal s dneškem je trochu unfajr! Víte, kolik takový Babišů je v republice, kdy byla Klondajkem pro šikovné, kteří měli ty správné kontakty?

Víte, kolik správně informovaných skoupilo levně podniky, shrábli miliony, ne- li miliardy, podnik vytunelolovali, lidé odcházeli bez výplat a všichni byli spokojeni.

Nakonec president Klaus udělil amnestii a abolici, voda se zavřela. Někteří jsou dnes úctyhodní politici tvářící se jako nevinnost sama.

Babiš mě zajímá dlouhodobě, ,protože několik mých známých pracuje v jeho podnicích. Nestěžují si, ba chválí. Zaměstnává 35 000 lidí, odvádí tu daně. Proč ještě nesedí, když překračoval zákon? V politice je od r. 2011.

Napište o tom někdy pár řádků, je nás více, co se na to budeme těšit!

0 5
možnosti
VS

Nebojte, vím toho víc. Ale rozdíl oproti ostatním je, že se necpou do politiky a nedávají odiv svou "chytrost".

2 0
možnosti
Foto

tyjo...to jsou mi věci! Tenhle článek si musím schovat, dík!R^

0 0
možnosti
MK

Dobrá práce pane SvobodaR^

4 0
možnosti
VS
Foto

Přirovnat Babiše k panu Baťovi je asi největší urážka, které se mu mohlo dostat. Baťa byl Pan podnikatel, ale Babiš je podle mého bílý kůň, který pere špinavé peníze. Vám velká karma. R^

8 1
možnosti
SN

:-)......Paní Jandová, buĎte té lásky a popište funkci bílého koně, který vybudoval podnik zaměstnávající 35 000 lidí!

Vaše naivita,(nechci to psát jinak, abych neohrozil svoje bytí na diskusích), se rovná rozumu dítěte nižšího stupně základky! Ale...hlavně, že jste se odborně vyjádřila!;-D;-D;-D

0 3
možnosti
PK

Já nepochybuji, že Váš rozbor - jak Andrej ke štěstí (a majetku) přišel je pravdivý. Stejně tak u Paroubka - tam jde asi spíš o ne-štěstí. Bohužel svět politiky a byznysu není a nikdy nebyl pohádka, kde vítězí kladní rytíři. Většinou se prosadí lidé schopní ale ne "vzoroví". Tvrdé lokty a pohyb na hraně i za hranou zákonů. Takových Andrejů, i když menších, jsou u nás tisíce. Tím nezpochybňuji, že se proti porušování zákonů nemá nic dělat. Naopak. Myslíte si, že např."starý" Kennedy přišel k majetku klanu poctivou, čestnou prací a dodržováním zákonů na 100%?

1 0
možnosti
KK

A proč Kennedy? Tady jde o Babiše a ČR, ne?

1 1
možnosti
Foto

Dovoluji si udělit karmu jako Ostrava za podrobné dílo. R^

6 0
možnosti
PB

P65e90t35r 66B47u47r54i42a10n

11. 10. 2018 12:22

Dobrá práce, výborný článek, karma.R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,71
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik