Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nesouhlasím s církevními restitucemi tak, jak byly nastaveny. Vracení majetku i na základě pouhého svědectví, bez dokumentů, osvobození od daně při prvním převodu z církve na další subjekt (úmyslná díra pro úplatky) a výpočet náhrad, který není výpočtem, ale jen odhadem na základě chybných podkladů a cen.

Že se ovšem má vrátit majetek, který byl komunisty ukraden (nejen církevní) je nesporné, ale zdanění peněz z chybných výpočtů je ještě horší než restituce samotné.

Proč se neudělá výčet skutečného majetku, výčet toho co může být vráceno a co ne a kolik se zaplatí za to, co vrátit už nelze, na základě odborného posudku a ocenění. Pak se může jít právní cestou, podat žalobu na neplatnost smlouvy z důvodu neoprávněného obohacení (pokud to výpočet potvrdí) a narovnat tak šlendrián který tady je. Takový postup je mravenčí dlouhodobá práce, ale zdanění je jednoduché, bez větší námahy, jenže je to další obří nespravedlnost.

0 5
možnosti
Foto

Majetek církve ohodnotila Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické. Majetek byl oceňován v roce 2007 a vycházelo se z cen z roku 1990 a tak, jak byl veden v katastru nemovitostí. Konečné ohodnocení kontrolovalo Ministerstvo kultury a nezávislá poradenská firma Ernst & Young, která zvolený postup shledala racionálním a správný Souhlas s navrácením majetku se vyslovila křesťanská církve, Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora. Za nevydaný majetek bude církvím vyplacena náhrada ve výši 59 mld. Kč. Tato částka bude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelé dvě tisíciny státního rozpočtu). Tato částka představuje hodnotu církevního majetku, který po provedení „církevních restitucí“ zůstává stávajícím držitelům bývalého církevního majetku. Ihned s platností zákona bylo odblokováno 44 % historického církevního majetku (v hodnotě 59 mld. Kč), s nímž zejména obce mohou nakládat ve prospěch svých území. Ten majetek byl zablokován od roku 1990.

7 0
možnosti
JSS

Jaká banánová republika? Jsme středem Evropy i civilizaceTo, že máme vlády - samozvance, jsme vinni my sami ! Volíme líbivé řečičky a hochštaplery! Změˇnme poměry.... politické strany se musí uskkrovnit - pouze z omezených čl. příspěvků a dotací degresivně placených směrem ke stranám o vyšším počtu členů z voleb!! To je jediné řešení !

7 0
možnosti

Jsem k tomu skeptický! Kapr si rybník nevypustí! :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik