Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Že je SPD byznys strana víme všichni. Nicméně, to co na její adresu vypotil autor je takový blábol typu coby kdyby, jaký jsem už dlouho nečetl. Rv

2 3
možnosti
Foto

Vím, že je to vše složité, nejde kategorizovat. Vím... je o tom i film - Dobré ráno, Vietname, jak skutečně mohou vnímat vojáky civilisté... jak kdo. Někdo v souladu s vizí bezpečné budoucnosti a nutného zajištění pomoci obnovy normálních věcí života země, někdo je vnímá jako okupanty. V každém případě Vám karmaR^, protože nejen, že je to tak, jak píšete, ale slabý je prostě slabý, a je tedy nejsnazším materiálem pro rozšíření řad jakékoliv organizace zlovůle, tady IS... Chudoba a nemohoucnost - být vlastním a silným svým pánem, vždycky vytváří armádu těch, co raději ve strachu přitakají všemu, přidají se. Někde je zkrátka ložisko budoucích konfliktů, možného nárůstu řad armády, která má strašnou pověst... a ... napsal jste to dobře.R^

Afrika se, zcela upřímně řečeno, potýká právě s tím, že tam, kde selhal dohled, vznikají ozbrojené podplacené bandy a , jak píšete, to je jeden z důvodů, proč nakonec ve všem nebezpečí ti normální nasednou na loď, zaplatí cokoliv a chtějí pryč...Pro Evropu to znamená neznámo a strach, ale právěže na strachu z neznáma vyrůstá a vyrostl v historii nejeden politik. Chudoba světa a Strach v očích veřejnosti - Živná půda pro nemorální politiky, byznysmeny...

5 2
možnosti

SPD nemá žádný politický program. Je pouhým populistickým spolkem zaměřeným na tunelování státního rozpočtu České republiky a přesunu milionů korun na konto Tomia Okamury. :-)

7 3
možnosti

staci si vsimnout sloganu na jejich aktualnich billboardech

fakt bezskrupulozni zumpa...chudaci ti, co jim na hloupy sliby skocej

2 2
možnosti

Koukám, že se objevilo nové trolí jméno: Radim Kacíř. Je tak důsledný, že dá mínus i na to, že jsem upozornil,že diskuze se objevila opožděně;-D

4 1
možnosti

Také jsem si ho všiml pane Svobodo. ;-D Mám dojem, jestli to není nové označení pro nick Josef Nikl. ;-D

4 3
možnosti

J69o79s95e13f 48Š72l36o10u41f

14. 8. 2018 12:46

" Díky přítomnosti spojenců se tuto hrozbu prozatím daří potlačovat"

.......................

Viďte, že jste to nemyslel vážně. To jenom, abyste k tomu něco napsal, že?.

2 5
možnosti

Američani vymysleli válečné perpetuum mobile - příkladem je Afghánistán - dobyli ho, okupovali a teď říkají, že nemohou odejít, protože by vzrostl terorismus. Je to typická sofistika. Armáda jsou placení jedinci, jejichž úkolem je bránit národ, stát - a v Afghánistánu Češi nic neubrání, je jich tam asi 300 e namejí tam bojovat. Říká se, že cvičí Afghánce - podle informací z otevřených zdrojů asi 50% afghánských vojáků ukradne zbraně a dezertují. Asi je cvičíme špatne, ne? Američanů je tam asi 10 000 a nejsou schopni zabránit rozpínání Taliba a dalších povstaleckých organizací - muselo by jich tam být tak 100 000, ale to se vládě nechce financovat. Doporučuju Armádu , kterou si platíme, stáhnout a posílit ji na obranu vlastního teriotoria.

2 4
možnosti
Foto

Afgánská armáda se v současné době podílí na 92% všech operací na afghánském území, včetně speciálních operací. Afghánské národní bezpečnostní síly se skládají ze tří částí. Jednou z nich je Afghánská národní policie přibližně 151, 000 příslušníků včetně 1, 531 žen, Afghánské vzdušné síly přibližně 6, 700 příslušníků včetně zhruba 30 žen a konečně Agánské národní bezpečnostní síly 183, 000 příslušníků, včetně 10, 000 příslušníků speciálních sil a dokonce 416 žen.

4 2
možnosti

Vaše "politické konstrukce" - jemně řečeno - nesdílím. Např. gros další migrace přijde z Afriky. Takže pan Okamura bude mít politické munice habaděj i bez Afganistánu. Vymezit se proti misím zabírá, navíc když to trvá 17 let a konec resp. výrazné zlepšení v nedohlednu, velká rizika a bohužel skutečnost lidských ztrát. Tím nepopírám, že Afganistán je složitý oříšek. Ani bloger ani diskutující nemají dostatek informací o skutečném stavu.

6 3
možnosti

Migranti z Afriky a Asie budou hlavně hrozbou na policejní úrovni, armádu proti nim nepotřebujete. Armáda je ale dobrá jako odstrašující a psychologický faktor - pro lidi je dobré vědět, že jejich územ není "průchoďák" ale brání ho efektivní armáda o síle dejme tomu 50 000 mužů + 150 000 záložáků. Nemusíme mít špičkové, drahé zbraně, protože velkým nepřátelům, jako je Rusko nebo Turecko, se stejně neubráním -můžeme ale posílit kolrktivní obranu proti útoku.

1 0
možnosti

No tak vzhledem k tomu, že nepatříte mezi fandy SPD :-) se evidentně jedná o vaše domněnky a dohady, tedy pouhé konstrukce vaší mysli, tedy váš problém :-)

Problém trvá 17 let a řešení je v nedohlednu. Tedy alespoň to současné. Souhlasím s názorem SPD, že problémy si musí prioritně vyřešit každá země sama.

K vašim spekulacím o posílení islamistů - možné to je. Ovšem řešení je jednoduché a daleko efektivnější. Stejně jako je KLDR obehnána nepropustnou hranicí, jde obehnat takovou hranicí i Afghánistán, uvalit sankce. A pak by se vidělo.

To, že tisíce kilometrů od naší země brání vojáci naše hodnoty je iluze, které byla ochotna spousta lidí uvěřit, nic víc, nic míň.

8 6
možnosti

To není můj problém. Ať si myslíte co chcete, ale je to problém nás všech.;-)

3 3
možnosti

S přibývajícím časem jsem spíše proti účasti našich jednotek (mimo lékařské pomoci) na zahraničních misích a to nejsem volič SPD..

7 1
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik